Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.07.03

Migráns gyerekek támadtak egymásra a gyermekotthonban

Egyelőre nem tudni, miért verekedtek össze fiatalkorú migránsok a fóti gyermekotthonban - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek.

 

fiatalkoru-migransok-fot-gyermekotthon.jpg

 

Az esetről a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója számolt be még pénteken az M1 aktuális csatornán. Bakondi György akkori közlése szerint mintegy húsz, magát afgánnak, illetve pakisztáninak valló migráns verekedett össze a fóti gyermekotthonban.
Rétvári Bence azt mondta, hogy a konfliktus a hajnali órákban az újonnan érkező és a már ott lévő menedékkérők között alakult ki.
A verekedést még a rendőrök kiérkezése előtt abbahagyták. Három migránst könnyebb sérüléssel a váci kórházba szállítottak, nyolc napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedtek.
A rendőrök több olyan tárgyat is találtak, amelyeket fegyverként használhattak a fiatalok, az egyik egy paladarab volt.
A fóti gyermekotthonban egyedülálló, kísérő nélküli fiatalokat helyeznek el. A létszám folyamatosan változik, mert a kiskorúak általában nem maradnak sokáig az gyermekotthonban, ahol speciális étrend és tolmácsok is rendelkezésükre állnak.
A verekedés után a gyermekotthonban új intézkedésként bevezették, hogy a különböző felekezetű migránsokat külön szobákban helyezik el. MTI (Fotó: archív - Hajrá Zákány - Facebook)