Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.26

Magyarországra menekülnek németek a menekültek miatt

Egyre több német telepedik a Balatonhoz a német kormány menekültpolitikája miatti elégedetlenség és a menekültektől való félelem miatt - tárta fel a Bayerische Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati televízió Report München című politikai magazinműsora.

 

balatonmariafurdo.jpg

 

A Report München honlapján szerdán közzétett riport szerint ingatlanügynökök a Balaton térségében arról számolnak be, hogy tavaly szeptember óta új jelenség tapasztalható a német ügyfelek körében: a menekülés a menekültek elől.
Egy ingatlanközvetítő azt mondta, hogy tíz német ügyfél közül nyolc a menekültek miatt akar kivándorolni Magyarországra.
A német kivándorlók értékelik, hogy a Balaton környékén nagy német közösség él, jó a klíma, hosszúak a nyarak és olcsó az élet. Újabban viszont az is számít nekik, hogy a magyar lakosság túlnyomórészt keresztény, és "alig vannak migránsok" - áll a riportról készített összefoglalóban, amely szerint a németek cserébe megbékélnek azzal, hogy Magyarország európai összevetésben a szegény tagállamok közé tartozik.
A műsor ugyanakkor bírálta a magyar menekültpolitikát, mondván, tavaly szeptemberben "menekültek ezrei rekedtek emberhez nem méltó körülmények között a magyar főváros szívében". MTI

A Report München filmje ITT NÉZHETŐ MEG.