Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.11.10

Magyar hajléktalanokból álló zarándokcsoport indult a Vatikánba

Budapesti hajléktalan emberekből és az őket kísérő segítőkből álló zarándokcsoport indult csütörtökön a Vatikánba, hogy találkozzanak Ferenc pápával - közölte a magyar zarándokok útját szervező Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) az MTI-vel.

 

magyar-hajlektalanok.jpg

 

Ferenc pápa november 11. és 13. között rendkívüli audiencián találkozik több mint ötezer, Európa különböző országaiból érkező, tartósan fedél nélkül élő emberrel.
A 48 tagú magyar zarándokcsoportot Kozma Imre, az MMSZ alapító elnöke vezeti, a csoportot háromfős - két hajléktalan emberből és egy segítőből álló - csapatok alkotják.
Az Irgalmasság szentévének jegyében meghirdetett eseményen a zarándokok két alkalommal találkoznak a katolikus egyházfővel. Pénteken délelőtt a pápa a VI. Pál teremben fogadja őket, itt a résztvevők közül többen tanúságot tesznek és elmesélhetik történetüket. Ferenc pápa hozzájuk intézett beszéde után keresztúton vesznek részt - olvasható a közleményben.
Szombaton nyelvi szekciókat alakítanak ki, melyekben tanúságtételek hangzanak el. Az MMSZ zarándokai a Szuverén Máltai Lovagrend Keresztelő Szent János-templomában töltik a délelőttöt, ahol Kozma Imre mutat be szentmisét és vezet elmélkedést.
A délutáni közös városnézés után a szervezők az "irgalmasság vigíliájára várják az összes zarándokot a falakon túli Szent Pál Bazilikába" - írták.
Vasárnap Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában mutat be szentmisét a fedél nélkül élő emberekért. A zarándoklat a közös Úrangyala imádsággal zárul.
Az MMSZ tájékoztatása szerint a magyar zarándokok az utazást megelőző öt héten közös találkozókon készültek a háromnapos programra. Közülük többen azt mondták, hogy lelki megerősödést, megnyugvást várnak a zarándoklattól, mások pedig azt remélik, hogy erőt nyernek az újrakezdéshez. MTI (Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Facebook)