Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.07.07

Letették az esküt a magyar olimpikonok

Letette az olimpiai esküt csütörtökön Budapesten a 29 nap múlva, augusztus 5-én kezdődő riói játékokon szereplő magyar csapat.
A fogadalomtétel szövegét két öttusázó, az ifjúsági olimpiai ezüstérmes Földházi Zsófia (23 éves) és londoni játékokon harmadik Marosi Ádám (32) mondta el a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen.

 

magyarorszag-olimpia-2016.jpg


A különböző sportágakat még a kajakos Douchev-Janics Natasa, a kenus Mike Róbert, az úszó Kapás Boglárka és Cseh László, a vízilabdázó Keszthelyi Rita és Varga Dániel képviselte a színpadon az esküt mondók mellett. A fogadalomtétel közben a magyar nemzeti lobogót Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó tartotta, majd átadta a riói csapat tagjának, a szintén ötkarikás aranyérmes Varga Dánielnek.
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntőjében kiemelte: aki most esküt tesz, már sikerrel vette az első akadályt, mivel sok sportágban nehezebb megszerezni a kvalifikációt, mint jól szerepelni. Kitért arra is, hogy a MOB álláspontja doppingkérdésben a zéró tolerancia.
"Felszabadultan, az olimpiai minden mozzanatát élvezve mutassátok meg, mit tudtok. Ha kihozzátok magatokból a maximumot, akkor meglepetést okozhattok. A becsülettel elvégzett, tisztességes munkának mindig meglesz az eredménye. Remélhetőleg közületek kerül ki a 300. magyar olimpiai bajnok, s az is itt ül, aki megnyeri az 500. magyar olimpiai érmet" - fogalmazott Borkai Zsolt, aki ezután köszönetet mondott a szponzoroknak, a sportolókat felkészítő edzőknek, valamint családtagjaiknak. MTI (Fotó: mob.hu)