Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.09.26

Ki akarták végezni a rendőröket

Robbantás történt szombat éjjel a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a támadás célpontjai a rendőrök voltak, "ki akarták végezni" őket - jelentette be az országos rendőrfőkapitány vasárnap este Budapesten, sajtótájékoztatón.

 

terez-korut-robbantas.jpg

 

Papp Károly elmondta: a két megsérült rendőr állapota stabil, a szükséges műtéteken túl vannak, a rendőrnő életveszélyes, járőrtársa súlyos sérüléseket szerzett a robbantásban. A rendőrnőt még altatják.
Az országos rendőrfőkapitány azt mondta: házi készítésű repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezet robbant. A rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a robbantás gyanúsítottjának felkutatására.
Közölte azt is: az elkövető 170 centiméter magas, 20-25 év közötti, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmert, fehér sportcipőt viselő férfi.
Papp Károly arra a kérdésre, hogy történhetett-e terrortámadás azt mondta, hajnalban hét verziót állított fel a rendőrség magyarázatként, mindegyik lehetőségét vizsgálják. MTI (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)