Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.09.15

Inkább közmunkásnak mennek a magyarok

Felülvizsgálja a közmunka rendszerét a kormány, hogy érdekeltté tegye a munkaerőpiacra való visszatérésben a közfoglalkoztatottakat - közölte a nemzetgazdasági miniszter.
Varga Mihály a Heti Válasznak adott interjúban azzal indokolta az intézkedést, hogy az eddigi tapasztalatok alapján az emberek szívesebben választják a közfoglalkoztatást, mint a piaci munkát.
A tárcavezető fontosnak tartja a pályakezdő munkanélküliek 16-17 százalékos arányának csökkentését, aminek érdekében új munkahelyeket kell létrehozni.
Varga Mihály ismét szükségesnek nevezte, hogy a hiányszakmákban átmenetileg úniós tagállamokból vagy szomszédos országokból oldják meg a foglalkoztatást - hangzott el az Infó Rádió hírösszefoglalójában.

Elképzelhető, hogy a szőlőhegyekre küldik a közmunkásokat?

Egy korábbi MTI hír szerint Wille-Baumkauff Márta, a Vindependent Független Szőlő- és Bortermelők Országos Szövetsége elnöke a szőlő-bor ágazat stratégiai társadalmi vitája során azt vetette fel, hogy az ágazat munkaerő-helyzetének javítását a közmunkaprogram megreformálásával kellene segíteni.

 

kozmunka.jpg