Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.09.20

Harminc milliót nyert egy nő, mert előre látta Donald Trump elnökjelöltségét

Egy republikánus szavazó már 2013-ban bízott Donald Trump elnökjelöltségében, így megvásárolta a DonaldTrump.com domainnevet, amit most 30 millióért adna el.
A CNBC amerikai gazdasági Televízió számolt be Julie Magill esetéről, aki hihetetlen előrelátásából gazdagodhat most meg.

 

usa-dollar.jpg


Julie Magil 2013-ban vásárolta meg a DonaldTrump.com domainnevet, összesen kilenc dollárért, azaz mintegy három ezer forintért. Így emlékszik vissza történtekre:
„Egy interjúban említette meg, hogy egyszer talán majd indul az elnökjelöltségért. Ekkor fény gyúlt a fejemben és azonnal megvásároltam a domain, ami akkor szabad volt.”


Az 53 éves egyébként republikánus szavazó összesen 80 dollárt költött az oldalra. Felépített rá egy egyszerű weboldalt, és amikor lejárt a domainregisztráció meghosszabbította azt.
Magill már 14 vételi ajánlatot kapott az oldalra. ezek közül a legkomolyabb egy 8 milliós ajánlat volt, amit elutasított: „Szeretnék minél több pénzt nyerni, de reálisan kell látni a dolgokat, nem hiszem, hogy 30 milliónál többet kaphatok az oldalért.” És Magill már ezt az ajánlatot is megkapta, egyelőre gondolkodik az elfogadásán. Elmondása szerint a pénzből egy házat vásárolna magának.
Magill nem az egyetlen, aki lehetőséget lát Trump elnökjelöltségében. A domainregisztrátorok szerint az elmúlt hónapokban több ezer Trump nevét is tartalmazó domainevet regisztráltak, és a vásárlók zöme üzleti lehetőséget lát a domain eladásában.


A másik elnökjelölt Hillary Clinton nevére kisebb a kereslet, mivel férje Bill Clinton már volt elnök és az ő nevét tartalmazó értékes domaineveket már régebben felvásárolták.


Itthon is üzletelnek a domainnevekkel


A politikai események és a domaineladás egyébként idehaza sem ismeretlen jelenség. A nepszavazas2016 domainnév például jelenleg is eladó, de a valasztas2018.hu domainnevet is megvásárolta már valaki.
Nyilvánvalóan a lehetőségek idehaza lényegesen kisebbek, mint Amerikában, de egy-egy politikailag hasznos domainnévért itthon is el lehet kérni tíz- vagy százezreket.