Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.09.06

Halálos buszbaleset: hat sérült még kórházban van

Hat embert ápolnak a Nagykálló és Geszteréd között hétfőn történt buszbaleset sérültjei közül a nyíregyházi, a debreceni vagy a miskolci kórházban, a többieket már hazaengedték - tudta meg az érintett gyógyintézetektől és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától kedden az MTI-vel.

 

halalos-buszbaleset.jpg

 

Fehérvári Marietta rendőr százados a baleset eddig ismert körülményeiről elmondta, hogy a két nyírségi település között egy Érpatak irányából érkező mikrobusz eddig még nem tisztázott okból frontálisan ütközött a Biriből Érpatakra tartó, iskolásokat szállító autóbusszal.
A mikrobusz sofőrje, egy 32 éves nyíregyházi férfi és a járműben hátul ülő utasa, egy 61 éves buji férfi a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A jobb első ülésen egy 54 éves nyíregyházi lakos ült, ő könnyebben megsérült.
Az autóbuszban a fiatalok közül egy 16 éves érpataki fiú és egy 18 éves érpataki lány életveszélyes sérüléseket szenvedett, őket mentőhelikopter vitte a debreceni, illetve a miskolci kórházba.
A rendőrségi sajtóreferens hozzátette: a baleset körülményeit szakértők bevonásával tovább vizsgálja a szabolcsi főkapitányság közlekedési osztálya.
Vitkai Éva, a nyíregyházi kórház sajtófőnöke közölte: a gyógyintézetbe a baleset helyszínéről huszonkét sérültet vittek a mentők, húsz iskolást és két felnőttet.
A diákok közül tizenhetet a szakorvosi ellátás után hazaengedtek, két fiatalt megfigyelésre tartottak benn, míg egyet a gégészeti-szájsebészeti osztályon ápolnak. A két felnőtt közül egy már szintén elhagyhatta a nyíregyházi kórházat, míg egy másikat megfigyelési céllal benntartottak az orvosok.
Az MTI az érpataki polgármesteri hivatalban megtudta, hogy a buszbalesetben megsérült fiatalok a község diákjai, akik a szomszédos Biri településre járnak iskolába, a Dankó Pista Nevelő-Oktató Központban tanulnak. Az oktatási centrum általános, szakképző és alapfokú művészeti iskolaként, illetve gimnáziumként működik. MTI
(Fotó: MTI/Taipusz Attila)