Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.08.30

Hajléktalan alkotók fotóiból nyílik kiállítás

A hajléktalanok mindennapjaira, problémáira igyekszik felhívni a figyelmet az a kiállítás, amely hajléktalan alkotók fotóiból nyílik kedden a Budapest Pontban.
A My Budapest Photo Project, a Budapest Bike Maffia és a Cafe Art szervezésében létrejött tárlat a szociális érzékenyítés mellett a hajléktalanság problémájára kívánja ráirányítani az emberek figyelmét - emelte ki a megnyitó előtt tartott sajtóbemutatón Fekete Bernadett, a My Budapest Photo Project vezetője.
Mint elmondta, a kezdeményezés során a szervezők 100 eldobható fényképezőgépet osztottak szét hajléktalan emberek között, akik így saját szemszögükből mutathatták be a várost. Mintegy 2000 fénykép készült, amelyek közül egy nyolctagú szakmai zsűri választotta ki a kiállításon látható 62 fotót.
A projektvezető kiemelte, hogy a legjobb képekre szavazni is lehet, akár a szeptember 18-ig látható tárlat helyszínén, akár online. A közönségnek legjobban tetsző 13 képből egy naptár készül majd, amelynek bevételéből az alkotókat támogatják a szervezők.
A naptárak október 10-től, a hajléktalanság világnapjához kapcsolódva lesznek elérhetők Magyarország mellett Ausztráliában, Nagy-Britanniában és Kanadában is, ahol több éve zajlik a hajléktalanokat bemutató hasonló kezdeményezés. MTI

 

hajlektalan-foto-1.jpg

(Önarckép Weöressel. Fotó: Selmeczi Tibor László / MyBudapest Photo Project)

 

hajlektalan-foto-2.jpg

(Ebéd a kunyhóban. Fotó: Csizi Zsolt / MyBudapest Photo Project)