Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.18

Feltűnően emelkedtek az autóbiztosítások

A személygépkocsikra kötött kötelező gépjármű felelősségbiztosítások (kgfb) éves díja az első negyedévben 31 600 forintra emelkedett, 31 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi összeget - közölte a Netrisk.hu online biztosításközvetítő portál hétfőn az MTI-vel.

 

autohitel.jpg

 

Az autósok a már meglévő szerződés évfordulóját megelőzően elvégzett díjszámítás (évfordulós kötés) esetében átlagosan 24 800 forintért szerződtek, míg a jármű tulajdonjogának megszerzésekor (azonnali kötés) a kgfb-szerződések átlagosan 37 500 forint értékű, az évfordulós kötések másfélszeresének megfelelő díjat határoztak meg. Az azonnali kötések teszik ki az összes szerződés kétharmadát - tették hozzá.
Arra is rámutattak, hogy bár a drágábban kötött azonnali szerződések átlagdíja az év eleje óta fokozatosan mérséklődik, ez az autópiac élénkülése miatt nem látható, ugyanis a frissen vásárolt autók kötelezője az azonnali szerződések számát növeli.
Az új autók eladása 15, a használt autók magyarországi adásvétele 17 százalékkal haladta meg a 2015 első negyedévében mért szintet - ismertették.
A közleményben Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója kifejtette, 2016 hátralévő részében a kgfb átlagdíja várhatóan már jóval kisebb mértékben emelkedik tovább, mint a korábbi időszakban: év végére a jelenlegi átlagos díjszint legfeljebb 33-34 ezer forintra nőhet. MTI