Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.06.05

Előzetes letartóztatásba került a meghalt recski csecsemő édesapja

Előzetes letartóztatásba helyezte a Recsken csütörtökön elhunyt kéthónapos kisfiú édesapját az Egri Járásbíróság vasárnap - tájékoztatta az Egri Törvényszék sajtótitkára az MTI-t.
Hoszné Nagy Tímea közlése szerint a fiatalember június 1-jén délután egyedül volt otthon gyermekével, amikor nyugtató hatása alatt elejtette őt. A gyermek hassal a kályha szélének, fejjel a kályha tetejének esett, majd a földre esve feje egy téglának csapódott.
A gyanúsított és időközben hazaért élettársa úgy ítélte meg, hogy a gyermek nem szorul orvosi ellátásra. A hajnali órákra azonban a kisfiú rosszul lett, ekkor orvoshoz mentek vele, de az életét már nem tudták megmenteni.

 

veresbe-halt-bele-csecsemo.jpg

 

Az elsődleges orvosi szakvélemény szerint a halál koponyatörés miatt állt be, melynek balesetszerű bekövetkezése az orvosszakértő szerint kizárható.
Az apa cselekménye gondatlanságból elkövetett emberölésnek és segítségnyújtás elmulasztásának minősülhet. Az anya esetében az ügyészség kényszerintézkedés elrendelését nem indítványozta, ő szabadlábon védekezhet.
A nyomozási bíró határozatának indokolásában kifejtette, hogy az apa vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt is nyomozást folytat ellene, mivel nagyobb gyermeke a szülő miatt tavaly tavasszal két hónap alatt háromszor szenvedett életveszélyes fejsérüléseket.
A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, az ellen a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés - házi őrizet - alkalmazása végett jelentettek be fellebbezést. MTI

Előzmények ITT.