Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.28

Egyre fiatalabbak drogoznak

Teljesen megváltoztak a drogfogyasztási szokások, amióta megjelentek a dizájnerdrogok, egyre fiatalabb réteg kábítószerezik rendszeresen - mondta Bereczki Ágnes, az Emberbarát Alapítvány vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában pénteken.

 

dizajnerdrog.jpg

 

Bereczki Ágnest abból az alkalomból kérdezték, hogy Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a nap folyamán az alapítvány szakmai konferenciáján elmondta, idén több mint 32 millió, jövőre 65,5 millió forint célzott támogatást kapnak a 10-16 évesek rehabilitációjával foglalkozó szervezetek.
Bereczki Ágnes azt mondta: nagy szükség van arra, hogy a rehabilitációs intézményekben leszoktassák a fiatalokat a drogról. Példaként említette, hogy az alapítványnál 11 éves betegük is volt.
Az alapítvány vezetője elmondta, hogy a konferenciára megjelent egy ingyenes könyvük, amely egyrészt a szenvedélybetegeknek szól, hogy mit tehetnek felépülésükért, másrészt hozzátartozóiknak, hogy mit kell tenniük, harmadrészt mindenkinek, aki kész segíteni, hogy ezt szakszerűen tehesse meg.
Nagyon fontos, hogy a szenvedélybeteg fiatalok korai kezelésére több forrás jusson - hangsúlyozta -, mert akik ebben nem vesznek részt, leépülhetnek, és később esetleg már nem lehet segíteni rajtuk.
Közölte: huszonöt év alatt kétezer ember fordult meg az alapítvány bentlakásos intézményében, több mint a felük "talpon van, absztinenciára törekszik, nem vesz részt a bűnözésben, van társas kapcsolata és lakhatása". MTI