Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.06

Covid után: forró karácsony | Gyerektábor ajánló

Zala megyéből is sok gyerek érkezik minden évben a „táborok táborába”, Kecskemétre.


 

Már csak a nyarat várjuk.” „Csak visszamehetnék a suliba! Mostantól örökké imádni fogom.” „Online? Majd ha piros hó esik…” Ezeket a mondatokat halljuk a srácoktól mindennap – ha hajlandóak egyáltalán kommunikálni.

 

peopleteam-tabor.jpg

 

Talán végre megint együtt

 

Megviselt bennünket ez a több mint egy év, azonban májusban, ha minden a legjobban alakul, talán megint megtelnek az iskolák, és a gyerekek végre újra együtt lehetnek.

De vajon tudtak-e elég időt társaságban tölteni a pandémia idején? Képesek lesznek-e pótolni a szocializációs kiesést? Mennyire mutatkoztak károsnak pszichésen a Covid-kényszerszabályok? Lehetséges, hogy sokkal jobban, mint azt korábban hittük.

 

Utána majd folytatjuk

 

Sulibulik, szervezkedések a haverokkal, iskolai rendezvények, a nagyobbaknál fesztiválok maradtak ki rengeteg fiatal életéből. Vajon a bezártság mindenkit ugyanúgy a padlóra küldött lelkileg, vagy az enyhüléssel a többség simán újra felveszi a fonalat? Milyen terveket szőjünk a gyerekeink támogatására?

 

Szürkeség helyett kalandok

 

A változások nélküli hétköznapok helyett élménydömping, a mobil helyett hús-vér barátok, a monotonitás helyett pedig örökös pezsgés. Ezek egy gyerektábor legfőbb ismérvei, s a táborozás idén nemcsak ajánlott, de szinte kötelező is minden kiskamasznak és kamasznak. A nyárra összeverbuválódott, szervezett közösségeknek rendkívül fontos szerepük lehet abban, hogy a gyerekek pszichés szótárában újra a boldogság legyen az első szó. A választható témák, a táborvezetés módszerei, ám akár a helyszínek adottságai is fontos különbségekre világíthatnak rá tábor és tábor között, ha tüzetesebben vizsgálódunk.

 

Harmincéves múlt és megbízhatóság

 

Ismerős az érzés, amikor legszívesebben örökre ott maradnánk egy nyaralóhelyen kutyástul, családostul? A gyerekeknek számára ilyen lehet egy jól megszervezett tábor. A PEOPLE TEAMrom évtizede kutatja a tuti vakáció titkait, s talán nem elhanyagolható eredménnyel. „A PT olyan, mint a karácsony, csak nem három napig tart” – mondja egy táborlakójuk, aki minden nyarát náluk tölti hat éve. Egy biztonságos, a végtelen szórakozás és a rendkívüli élmények mellet még hasznos ismereteket is kínáló tábor okos döntés.

A PEOPLE TEAM a táborok tábora, ahová egész Magyarországról, és a határon túlról is érkeznek gyerekek.

 

Nem tanulva, hanem kipróbálva

 

A PEOPLE TEAM egyhetes turnusokat kínál tíz szekcióval és mintegy harminc téval, így képtelenség olyan táborozóra akadni a PT-ben, aki ne azzal töltené az értékes nyári napokat, amit imád. A színészettől a fotózáson és a főzésen át az angol tanulásig és a programozásig igen széles a paletta.

 

Körültekintően, közösen, barátokkal

 

A PEOPLE TEAM nem állt le a szervezéssel a tavaly márciusi lezárások heteiben és azt követően sem. A folytatás igazolta az elkötelezettséget és a lendületet: közel kétszáz táboroztató csatlakozásával kidolgoztak és a gyakorlatba átültettek egy ajánlást a biztonságos táborozáshoz, amelyet 2021-ben sem hagynak el, hiszen ami jól működik, minek lecserélni? Nemcsak Covid-gyanú vagy -megbetegedés nem fordult elő a PT-ben 2020-ban, ám a gyerekközösségekben szokásos betegségek (orrfolyás, hasmenés, köhögés stb.) száma is tizedére csökkent. A gyerekek és minden táborlakó kitűnő partnereknek bizonyultak a három tábori turnus teljes ideje alatt.

Bíznak a helyzet teljes konszolidációjában, várják a folytatást, és javában melegítenek a 31. PT-nyárra…

Vésd bele a naptáradba az alábbi dátumokat (akár több turnusra is jöhetsz): 2021. július 25–31., augusztus 1–7., augusztus 8–14.