Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.03.31

A vendéglátásban is el lehet helyezkedni, főleg Kecskeméten!

A kapcsolattartás barátainkkal nagyon fontos, hiszen legfőképp nekik tudjuk elújságolni örömeinket, bánatainkat. Ebben a felgyorsult világban sajnos nem jut elég idő a baráti kapcsolatokra, így a találkozásokat leginkább kávézókba, éttermekbe szervezzük. Előfordulhat az is, hogy a szabadnapjainkon találkozhatunk velük, mert máskor nem tudnánk. Ilyenkor célszerű már előre helyszínt választani, amennyiben étterembe megyünk. Továbbá ha nagy társasággal töltünk el egy estét, érdemes előre foglalni asztalt, nehogy meglepetések érjenek bennünket.

 

A vendéglátóegységek és velük együtt az alkalmazottak megtesznek mindent, hogy jól érezzük magunkat, amíg az adott helyen tartózkodunk. A vendéglátás, mint szakma régre nyúlik vissza, és rengeteg embernek biztosít megélhetést mind a mai napig. Szerte az országban számos vendéglátóhely áll rendelkezésünkre, hogy beüljünk barátainkkal, ismerőseinkkel, és elfogyasszunk egy finom ételt, vagy italt.

 

vendeglatas-allas-kecskemet.jpg

 

Kecskeméten az alábbi vendéglátóhelyeket találja. Cukrászdák közül érdemes lehet felkeresni az Aroma cukrászdát, a Böbe fagyizót, a Dinasztia cukrászdát, a Fahéj cukrászdát, a Fodor cukrászdát, valamint a Falusi cukrászda is várja vendégeit. A megyeszékhelyen nem csak éttermek, és cukrászdák találhatóak, hanem kávézók, és teázók is.

Ezek a következők:


Aranysárkány teázó,
Alibi kávézó,
Átrium kávézó,
Café Frei Belváros,
Kiele Music Café,
Könyvtár kávézó,
Művész Art kávézó,
Pálma bisztró és Café.

Ezek a helyszínek ideálisak lehetnek egy könnyed délutáni lazításra munka után barátokkal, ismerősökkel együtt.

A vendéglátóegységek közé tartoznak az éttermek is, amelyek Kecskeméten is megtalálhatóak. Érdemes lehet kipróbálni az alábbiakat:


Arany Homok étterem,
Bagatell étterem,
Bajor étterem,
Bowling Center étterem,
Cézár Olasz étterem,
Csalánosi étterem,
Csaplár vendéglő,
Dióhéj étterem,
Fekete Gólya étterem, valamint a Gokart étterem is várja a lakosságot, és a turistákat is. Ha már vendéglátás, akkor akár az ágazatban is el lehet helyezkedni azoknak, akik éppen állást keresnek.

 

Munka Kecskemét városában adódik, azonban jó helyen kell keresni. A fizikai munkák közé sorolható a felszolgáló pozíció. A legtöbb esetben a vállalatok a tapasztalt munkaerőt keresik leginkább. Ez nagyon fontos, hogy a jelentkező rendelkezzen megfelelő tapasztalattal. Az állás betöltéséhez általában elég a középiskolai érettségi is, azonban egyes vállalatok OKJ-s felszolgálói végzettséget követelnek meg a jelentkezőtől.

 

Az idegen nyelvtudás ebben a szakmában is elengedhetetlen, ugyanis számos turista érkezik országunkba évről évre, akik angolul, németül beszélnek, de számos más nyelvet is ismerhetnek. Ilyen nyelv lehet még például az olasz, vagy az orosz. A vállalatok az alábbiakat kínálhatják a jelentkezők számára: Versenyképes fizetést, fiatalos-lendületes csapatban való munkavégzést, akár extra juttatásokat is, amelyekbe beletartozik a cafeteria.

 

Amennyiben állásinterjúra hivatalos mindenképpen érdemes rákérdezni az utazási költség térítésére, ha nem kerül szóba. Lényeges szempont, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a munkába járás költségét a munkavállaló, vagy a munkáltató fizeti. Nem csak felszolgáló, de szakács pozíciót is meg lehet pályázni a főzés szerelmeseinek. Ehhez a szakmához viszont már nem elegendő az érettségi, hanem az állás betöltése szakmai vizsgához kötött.

 

A műszakok általában 8-10 óra munkaidőt vesznek igénybe. Számos más álláslehetőséget találhat még a KecskemetAllas.hu oldalon, olyan népszerű munkakörökben, mint például adminisztrációs, irodai munkák.