Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.02

2 hónap alatt 545 családot lakoltattak ki

Z.Kárpát Dániel a Jobbik képviselője a parlament hétfő ülésnapján napirend előtt arról beszélt, hogy két hónap alatt 545 családot lakoltattak ki otthonából. Ez annyi, mint az előző évben összesen - mondta, hozzátéve: a kormány szociális katasztrófahelyzetet idézett elő.
Ezeket a családokat nagyon nehéz lesz normális életvezetéshez juttatni - mutatott rá, kitérve arra is, hogy a jegybank alapítványai a hitelkárosultak pénzét költi. Ismét kártérítési alapot sürgetett, amelyből az érintetteket meg lehetne segíteni. Milyen paktumot kötöttek a bankszövetséggel és az EBRD-vel amiért nem hajlandóak tovább terhelni a bankokat? - kérdezte, majd a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását, a hitelek felvételkori árfolyamon való forintosítását követelte.

 

kilakoltatas.jpg

 

Völner Pál államtitkár szerint az eszközkezelő 32 ezer családnak nyújtott segítséget. A kormány és a parlament olyan jogszabályi helyzetet teremtett, ami lehetővé teszi a segítségnyújtást - közölte. Kitért arra, hogy 2003 óta a kilakoltatási moratórium létezik a jogrendben, a kabinet 2010. augusztus 11-től biztosította, hogy devizahiteles lakóingatlan kiürítésére ne kerülhessen sor, ez azonban végtelenségig nem tartható fenn - mondta. MTI