Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.10.27

Zalában egy hét alatt több mint kétszeresére nőtt a fertőzöttek száma

Rendkívül intenzíven terjed a járvány, megfékezésére csak akkor van esély, ha mindenki felelősen jár el - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
Hétfőn 63 elhunytat és 2079 új fertőzöttet regisztráltak - mondta a tisztifőorvos.

Az országos tisztifőorvos ismertette: míg a 34. héten a 20-29 éves korosztályból került ki a fertőzöttek 39 százaléka, a 43. hétre 12 százalékra csökkent az arányuk. Az arányok tehát eltolódtak, míg a második hullám kezdetén a fiatalabb korosztály, mostanra a középkorúak, illetve az idősebbek a leginkább érintettek.

koronavirus-hazi-karanten.jpg

Azt is mondta: a 43. héten már az összes fertőzött 20 és fél százaléka, vagyis minden ötödik fertőzött a 40-49 év közötti korosztályból került ki, a fertőzöttek közel 15 százaléka 65 feletti, közel 5 százalékuk pedig 15 éven aluli.

Müller Cecília szólt arról: a pozitív esetek körülbelül 20 százalékát a főváros területén azonosították, magas továbbá a pozitivitási arány Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is. A legkevesebb fertőzöttet a 43. héten is Tolna megyében diagnosztizálták.

Hozzátette: Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Zala megyében megugrott, egy hét alatt több mint kétszeresére nőtt a fertőzöttek száma. Megjegyezte: Somogy megye az egyetlen, ahol a 43. héten kevesebb fertőzöttet azonosítottak, mint a 42. héten. MTI

"Zala megyében március óta mostanáig 1597 személy fertőződött meg. Tavasz  óta a mai napig összesen 37-en haltak meg a megyében, közülük 17 volt  zalaegerszegi lakos. A múlt heti jelentés óta 4 polgártársunk halt meg,  őszinte részvétünk a családjaiknak. A gyógyultak száma 283 fő, az aktív  fertőzöttek száma 1277 fő.

Az 1277 aktív Zala megyei fertőzött közül 451 fő zalaegerszegi, 826 fő más települések lakója.
Jelenleg tehát Zalaegerszegen összesen 451 igazolt fertőzött van a helyi  lakosok között, akik közül 20-an kórházban vannak, 431-en pedig enyhe  tünetekkel, illetve tünetmentesen otthon vannak." - írta Facebook oldalán hétfőn többek között Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere.

Balogh László nagykanizsai városvezető szintén hétfőn azt közölte, a dél-zalai városban 131-en vannak aktív járványügyi megfigyelés alatt, közülük 77-nek lett pozitív a tesztje.