Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.10.28

Vírustagadóknak! Édesapja az intenzív osztályon, lélegeztetőgépen, tudattalanul halt meg

Édesapám lett a sokak számára ugyan nem létező Covid vírus újabb halálos áldozata.
Élt 78 éve RIP

Mindezt egészségben, életigenlően, tele energiával és tervekkel töltötte mindaddig, amíg a kór el nem ragadta tőlünk,s majd egy hónap kemény küzdelem után végül elvesztette a csatát a Coviddal szemben.

 

Felfoghatatlan és érthetetlen, hogy mindez megtörténhetett az én apámmal, akinek semmi krónikus betegsége nem volt, s aktívan élte mindennapjait, uszodába, biciklizni, gombászni járt, s egyáltalán nem tervezte, hogy Covid intenzív osztályon és lélegeztetőgépen, egy kórházi ágyon tudattalanul fog elbúcsúzni az élettől úgy, hogy senki nem tud tőle méltó módon elköszönni, s ő sem.

 

koronavirus-elhunyt-magyar-beteg.jpg

 

Nem kívánom senkinek ezt az érzést,de okulásként szeretném megosztani történetét, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy a Covid egy valóban jelenlévő, nagyon alattomos vírus, ami nem válogat, s leginkább az idősek számára okoz nagyon súlyos tüneteket ami akár halálhoz is vezethet! Éppen ezért nagyon fontos tudatosítani Mindenkiben azt, hogy
Felelősek vagyunk Egymásért!!! Ennek közös felelősségvállalásnak kellene lennie,ahol kölcsönösen vigyázunk egymásra!!!

 

Édesapám halála sok kérdést vet fel bennem, többek között, hogy ő megtett e valóban mindent, illetve Mi, akik vele éltünk majdnem egy fedél alatt, kellően elővigyázatosak voltunk e. S a válaszom az, hogy valószínűleg mi sem tettünk meg Érte mindent, értem ez alatt azt,hogy otthoni környezetben például nem viseltünk soha maszkot, illetve ha ő jött hozzánk, ő sem viselte..pedig kellett volna. Puszilkodás, ölelkezés ugyan nem volt, ez ügyben tartottuk a távolságot, de úgy tűnik, hogy ez nem jelentett elég védelmet a vírus ellen.

 

S ha már felelősségvállalásról beszélek,nem elhanyagolható a háziorvosok szerepe sem. Tudom sajnos, mert benne voltam személy szerint én is, hogy nagyon kemény próbatétel van az egészségügyben dolgozókon is, nagyon sok mindent áthárítanak rájuk, s ez nem egyszerű időszak számukra sem, de azt gondolom,hogy az az orvos, aki arra tette fel az esküjét, hogy gyógyítson, s megtegyen mindent annak érdekében,hogy a beteg a legjobb és leggyorsabb ellátást megkapja, annak ebben a hektikus és sokszor embert próbáló helyzetben is legalább meg kéne maradni EMBERNEK!

 

Nekem ilyen háziorvosom van, s ezúton is szeretném Neki megköszönni a szakértelmét, az együttérzését és támogatását az alatt a 3 hét alatt amíg én is beteg voltam, s párommal együtt előbb önkéntes, majd már a hivatalos karanténba kellett vonulnunk, illetve ezúton szeretném megköszönni a Fehérvári Covid intenzív osztályon dolgozó ápolók és orvosok lelkiismeretes és áldozatos munkáját!

Tudom, hogy mindent megpróbáltak, édesapám a bekerülése (okt. 1.) után pár nappal kapott antitest terápiát, antibiotikumokat és a nemrég kifejlesztett antivírus gyógyszereket is és folyamatosan informálva voltam apu állapotáról.

 

Sajnos édesapám esetében a háziorvosáról ez nem elmondható, s az ő passzív hozzáállása, nemtörődömsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy apám végül bekerült intenzívre, csak későn.
Nem szeretném ezt hosszasan leírni, de csak többszöri telefonálgatás, kérés után írta ki édesapámnak másodjára a tesztet, mert ő nem "érezte" apu tüneteit Covid gyanúsnak, nekem is azt mondta, hogy ez csak valami gyomorprobléma, felírt egy antibiotikumot, s közölte,hogy diétázzon pár napig, csak amikor már a páromról beigazolódott, hogy pozitív lett, akkor" nagylelkűen" kiírta neki, de az elsö körben nem is került fel a listára,amit szintén én derítettem ki több telefonhívás után, így újra meg kellett kérni, hogy írja ki számára újra...de az idő meg közben ment, apu állapota folyamatosan romlott.

 

A kezdeti hasmenés láz, hőemelkedés, gyengeség után, pár nap leforgása alatt az én erős apám végül nem bírt már felkelni sem, s nehézlégzéssel küzdött az utolsó nap, amikor végül megérkeztek a mentősök mintát venni, de ez egyben már az a nap is volt, amikor már ki kellett hozzá hívni a mentőket este...
Nem célom megkérdőjelezni a doktor szakmai hozzáértését, ezt meghagyom más szervezetre, akik hozzáértőbbek s nyilván objektíven tudják az ügyet kivizsgálni!

 

Ami viszont megkérdőjelezhető, az az emberi oldala, ahogy az egészet kezelte, illetve amennyire nem.
Az empátia leghalványabb jelét nem mutatta a 'doktor" :azóta sem érdeklődött apu hogyléte felől, pedig gondolom,hogy megkapta a teszt eredményt ő is.....

 

Remélem, hogy a történetünkön kicsit azok is elgondolkodnak, akik eddig szkeptikusak voltak a Covid létezését illetően. Célom csak annyi ezzel, hogy még jobban tudatosítsam a saját szomorú történetünkön keresztül a maszk és az egyéb óvintézkedések fontosságát, mert a CSALÁD a legfontosabb, amire Vigyáznia kellene Mindenkinek!
Köszönöm aki elolvasta, s ha érdemesnek találjátok, oszthatjátok..Apu nem bánná....
(Forrás és fotó:
Balogh Karolina - Facebook)