Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.04.19

Végezzenek rajtuk koronavírus-tesztet, kapjanak védőfelszerelést az érettségizők!

Határozott intézkedéseket követel a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) az érettségi, a felsőoktatási záróvizsga és az alkalmassági vizsga lebonyolítása kapcsán.
A Kormányzat a szakmai szervezetek, a szakszervezetek véleményének figyelmen kívül hagyásával hozta meg döntését az idei érettségi vizsgával kapcsolatban.

A május 4-i határidő ellentmond a bevezetett korlátozó intézkedéseknek. Veszélyezteti 83 ezer diák és közel 36 ezer pedagógus és családjaik egészségi állapotát.

magyarorszag-koronavirus-mentok-2020.jpg

(Fotó: MTI archív)

Két hete maradt az iskoláknak az érettségi megszervezésére. A kormány közleménye sok megválaszolatlan kérdést vet fel személyi, jogi, egészségügyi kérdésekben, a technikai lebonyolítás tekintetében.

Az FDSZ kéri a Kormányzattól, hogy a szakmai szervezetek, a szakszervezetek, a diákok és a szülők kérésének alapján vizsgálja felül saját döntését és az érettségi időpontját halassza el, vagy módosítsa annak eljárását!

Amennyiben a Kormányzat ragaszkodik az érettségi május 4-ei elkezdéséhez, akkor a vizsgán csak azok vehessenek részt, akiknek a koronavírus tesztje negatív és minden résztvevő számára a Kormányzat biztosítson megfelelő védőfelszerelést. Kesztyűn, szájmaszkon felül szükségesnek tartjuk a védőruhát is.

A felsőoktatási záróvizsga, alkalmassági vizsga lebonyolítása során, ugyanezen élet- és egészségvédelem intézkedéseket tartjuk fontosnak, követeljük ezeknek megvalósítását - írta közleményében a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete. MTI/OS

Már több mint huszonháromezren haltak meg a járványban Olaszországban | Hungarianpress

Olaszországban egy hét óta először ötszáz alá csökkent a koronavírus-fertőzés egy nap alatt szedett halálos áldozatainak száma, eddig összesen 23 ezer 227 beteg életét vitte el a kór - közölte szombat este az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma több mint duplájára nőtt az utóbbi egy nap alatt.