Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.17

Ötvenre nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma

Ötvenre nőtt Magyarországon a koronavírus-fertőzöttek száma kedden.

A koronavirus.gov.hu oldalon azt írták: újabb magyar állampolgároknál és egy külföldinél mutatták ki a koronavírus-fertőzést (Covid-19).

Kiemelték: Magyarországon a diagnosztizált koronavírus-fertőzöttetek száma elérte az 50-et, közülük 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 39 magyar állampolgár. Hétfőn egy második iráni gyógyult is távozott a kórházból.

Emlékeztettek arra, hogy - miként Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn bejelentette és az adatokból is látszik - a járvány második szakaszához érkeztünk, vagyis az egyedi fertőzések után már megkezdődött a vírus közösségi terjedése. Ez azt jelenti, hogy már nem lehet pontosan megmondani, kitől kapta a fertőzést valaki. MTI (Fotó: Facebook)

magyarorszag-koronavirus-rendorseg.jpg

Zala megyében is van már koronavírusos beteg

Térségünkben is regisztráltak egy koronavírusos (Covid-19) megbetegedést. A hatóságok szakszerűen végzik a dolgukat, a városban zavartalanul folyik az élet." - írta Facebook oldalán hétfőn délután Baracskai József zalaszentgróti polgármester. Mint megtudtuk, a fertőzött egy fiatal hölgy, aki miután külföldön járt, a múlt héten csütörtökön bement dolgozni zalaszentgróti ruhaipari munkahelyére.