Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.11

Őrizetbe vették dr. Gődényt

"Kedves Barátaink, Támogatóink, Követőink és Segítőink!
Melinda vagyok, Gyuri felesége, én írok ma nektek megrendülve, és helyette.

Biztos tudtok róla, hogy már jó ideje aljas támadásoknak vagyunk kitéve. De a mai nap ennél tovább mentek, és a családunk életébe már közvetlenül is beavatkozva, hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat „nemzetinek” mondó nyomozóiroda emberei…

Sejthetitek, hogy mit éltünk meg a családdal és a 2 hónapos unokával az otthonunkban, ezért arra kérlek titeket, hogy most különösen erősítsétek lélekben Gyurit és bennünket, mert nem csak feleségként, de anyaként és nagymamaként is ezt elviselni a támogatásotok és szolidaritásotok nélkül nehezen lehet.

 

dr-godeny.jpg

 

Szeretném nagyon, ha Gyuri így tőlünk távol is érezné az együvé tartozást és azt a mérhetetlen szeretetet, ami az elmúlt hónapok során erőt adott neki, ő pedig ez által nektek.
De bármi is történjen, mi nem törünk meg, és ahogy ezt éppen a tegnap esti bejegyzésében megírta, mától egy új időszak kezdődik el....

...Ezek szerint, ahogy oly sok más dolgot is megérzett előre, most a feljelentők is gondoskodtak arról, hogy ez a változás ténylegesen is így legyen… - írta többek között pénteken Doktor Gődény támogatói nevű Facebook oldalon a gyógyszerész felesége.

Vírusszkeptikus tartalmak hangadóinál tartott házkutatást a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf elmondta: a rendőrség folyamatosan figyeli a vírustagadó, vírusszkeptikus cikkeket, közléseket, állításokat, és amennyiben felmerül, hogy a közlés jogszabályba ütközik, eljárást indít.

Mint mondta, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több hete indított eljárást egy ilyen ügyben, és pénteken négy olyan személyhez köthető helyszínen tartottak házkutatást, akik "a vírusszkeptikus tartalmak hangadói". A rendőrség az eljárást rémhírterjesztés miatt folytatja, de felmerül a hatósági rendelkezés elleni uszítás büntette is - tette hozzá.

A Gál Kristóf által meg nem nevezett vírusszkeptikus hangadók egyike vélhetően Gődény György, ugyanis Facebook-oldalán a magát Doktor Gődénynek nevező férfi felesége azt közölte: "hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat +nemzetinek+ mondó nyomozóiroda emberei" - írta pénteken a koronavírus.gov.hu kormányzati portál.

Dr. Gődény Györgyről többek között ezt írja a Wikipédia:

Gődény György (Nyíregyháza, 1965. március 26.) magyar gyógyszerész, korábban orvoslátogató, a Közös Nevező 2018 nevű kamupárt elnöke, többszörös bajnok testépítő és amerikaifutball-játékos, erőnléti és fitneszedző, és a Gődény család tagja.

2013-tól a magyar média- és filmipar egyik szereplője. A 2020-as COVID–19 világjárvány idején gyógyszerészként a Magyar Gyógyszerész Kamara álláspontjával és a tudományos konszenzussal szöges ellentétben álló nézeteivel hívta fel magára a figyelmet.
Mivel azt állítja, hogy a maszkviselés és az egyéb járványellenes intézkedések szükségtelenek, a járvány súlyosságát pedig tagadja, miközben összeesküvés-elméleteket terjeszt, orvosszakmai körökben sok kritika éri.