Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.04.18

Murakeresztúri az egyik zalai koronavírusos beteg

"Figyelem!

Ahogy arra számítani lehetett, minden óvintézkedése ellenére sajnos Murakeresztúron is megjelent a koronavírus. Pánikra nincsen ok, a hatóságok már megtették a szükséges lépéseket, amelyben az önkormányzat is közreműködik. Az idős és egyéb krónikus betegségben is szenvedő keresztúri lakost jelenleg kórházban ápolják, a vele kapcsolatba lépő rokonokat és ismerősöket felkutatják, szükség esetén tesztelik és kötelező karanténba küldik őket.

A vírus keresztúri megjelenése után is az érvényben lévő intézkedések szigorú betartását kérem! Továbbra is mindenki maradjon otthonában, csak a velünk egy háztartásban élőkkel találkozzunk. Ha el kell hagynunk otthonunkat, akkor tartsuk a kétméteres távolságot, használjuk a védőeszközöket: kesztyűt és maszkot is. És alaposan, rendszeresen fertőtlenítsünk, mossunk kezet! Ha bárki a betegség tüneteit észlelné, ne induljon útnak, hívjuk a háziorvosunkat, vagy a mentőt!" - tájékoztatott Facebook oldalán pénteken Polgár Róbert murakeresztúri polgármester.

koronavirus-zala-megye-2020-04-18.jpg

(Szombati országos koronavírus-helyzetkép. Forrás: koronavirus.gov.hu)

Később a faluvezető ezt írta:

"Kedves Keresztúriak!

A személyiségi jogok miatt nem írhatom meg, ki a koronavírusos beteg a falunkban. De a fontosabb információkat szeretném megosztani veletek. A beteg közvetlen hozzátartozóit a kormányhivatal azonnal karanténra kötelezte. Azokat pedig, akikről értesültünk, hogy a beteggel kapcsolatban voltak, felszólítottuk, hogy vonuljanak önkéntes karanténba.

Bár nevet nem írhatok le a törvények miatt, a faluban a többség már tudja, ki betegedett meg. Előfordulhat, hogy a beteggel olyanok is találkoztak, akikről mi nem tudunk. Kérem, hogy ők is jelentkezzenek nálam, illetve a közösség érdekében vonuljanak karanténba!

Az első keresztúri koronavírusos betegnek mielőbbi jobbulást kívánok! Szerencsére a legjobb kezekben van, megkapja a megfelelő kórházi ellátást.

Arra kérek mindenkit, legyünk fegyelmezettek, tényleg csak akkor hagyjuk el otthonunkat, ha muszáj, és akkor is betartva az előírásokat: kétméteres távolság tartással, maszkban és kesztyűben. Fontos, hogy komolyan vegyük ezeket az intézkedéseket, mert egyedül így tudjuk lelassítani a járvány terjedését. Védjük meg együtt a a falunkat a járvány további terjedésétől!

Köszönöm az együttműködéseteket!

Hajrá, Keresztúr!"