Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.08.27

Koronavírusos a Fidesz kommunikációs igazgatója, karanténban Gulyás Gergely

"Engem is utolért a koronavírus.
Hétfőn és kedden rosszul éreztem magam, ezért a következő napok találkozóira és elsősorban a Tranzit Közéleti Évadnyitóra figyelemmel azt tartottam felelős magatartásnak, ha teszteltetem magam.

Ez sajnos pozitív lett, így elővigyázatosságból minden programot lemondtunk, én azonnal karanténba vonultam.
Mivel múlt szombaton részt vettem egy magánrendezvényen a szabályok szerint minden kontaktomat leadtam a hatóságok felé. Ez érinti több kormánypárti politikustársamat is.

Köszönettel tartozom a járványügyi szakemberek profi, gyors és együttműködő munkájáért.
Nyáron nem jártam külföldön és minden szabályt betartottam. Ebből is látszik, hogy a vírus itt van és fokozott figyelmet kíván mindenkitől. Vigyázzunk egymásra!

Én a karantén szabályait betartva természetesen dolgozom tovább!" - írta Facebook oldalán csütörtökön Hollik István a a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

gulyas-gergely-2020.jpg

(Gulyás Gergely. Fotó: MTI)

Szerda óta hatósági karanténban van a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs, mert múlt hét szombaton egy olyan magánrendezvényen voltak, amelyen egy résztvevő koronavírustesztje pozitív lett.

A Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében ugyanakkor kiemelték, hogy Gulyás Gergely szerdán elvégzett koronavírustesztje negatív lett.

A hatósági karantén megszüntetése, a pénteki kormányülésen való részvétel és az azt követő kormányinfó megtartása csak a pénteki második koronavírusteszt negatív eredménye után lehetséges - írta az állami hírszolgálat.

Időközben sajtóértesülések szerint kiderült, hogy - mivel nagy valószínűséggel érintkeztek koronavírus-fertőzöttel - karanténba vonult Varga Judit igazságügyi miniszter valamint Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkárok is.