Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.02.04

Koronavírus védőoltás: méltatlankodnak a magyar nyugdíjas szervezetek

Sorban állunk, de meddig és miért? Csütörtökön, február 4-én indul a regisztrált legidősebbek oltása – tudta meg az ország a híradásokból. De hogy ki, mikor, milyen oltáshoz fog hozzájutni, azt senki nem tudja.

Mit tud ma ezen kívül az állampolgár?

- Többféle védőoltás áll rendelkezésre, amelyek jobbára előre tervezhető módon érkeznek az országba, egy részüket az EU is jóváhagyta, más részüket nem.
- Létezik egy oltási sorrend, amelyről inkább azt tudjuk, hogy kikre nem vonatkozik.
- Regisztrálhatunk a védőoltásért, amiről azt tudjuk, hogy aki él ezzel a lehetőséggel, azt figyelembe veszik a sorrend összeállításakor.

koronavirus-vedooltas.jpg

Mit szeretnének tudni az oltásra várók, a regisztráltak?

- Mikor kapják meg az oltást?
- Milyen oltást fognak felajánlani nekik?

Mindezek alapján könnyű feladat lenne:

- elkészíteni egy TAJ-szám szerinti oltáslistát, amelyen napi frissítésben – akár az idő közben elsőbbséget élvezőkkel, és az érkező vakcinák száma szerint módosítva – bárki nyomon követhetné, kb. mikor kerül sorra,

- ha mind ez mellett a regisztráltaknak naponta feleslegesen érkező emailekben arról is érdeklődnének, hogy az oltásra váró milyen vakcinát fogad el, akkor akár az egyes oltóanyagok szerinti listák is elkészülhetnének.

Akkor mindenki nyomon követhetné, március, vagy május a számára "szabadulást" hozó hónap. Vagy esetleg október… írta az MTI Országos Sajtószolgálatának megküldött szerdai közleményében a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége, a NYOSZ.