Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.22

Koronavírus: nem indokolt a kijárási tilalom elrendelése

Jelenleg 3945 ember van hatósági házi karanténban Magyarországon - mondta Lakatos Tibor ezredes az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a vasárnap délutáni sajtótájékoztatón.
Velük kapcsolatban mintegy 19 ezer ellenőrzést hajtottak végre az elmúlt időszakban.
Sajnálatos módon 84 személlyel szemben szabálysértési feljelentést kellett tenni, 18 embert helyszínbírsággal sújtottak és 2 főt figyelmeztettek.

Az üzletek bezárásával kapcsolatos szabályok megszegése miatt 24 fő ellen éltek szabálysértési feljelentéssel, 12 főt helyszínbírságoltak, 3 főt figyelmeztetésben részesítettek.

koronavirus-kijarasi-tilalom.jpg

(A fotó illusztráció. Thomas Kronsteiner/Getty Images)

Egy írásos újságírói kérdésre reagálva az ezredes elmondta,

továbbra sem terveznek lezárásokat és kijárási tilalmat, ugyanakkor ha gócpontok alakulnának ki és fennáll a veszély, hogy egy adott területről olyan személyek utaznának az ország más részébe, akik a fertőzés terjedésének szempontjából veszélyt jelentenek, akkor meg fogják hozni ezeket a döntéseket. Jelenleg nincs Magyarországon olyan koronavírus-fertőzés gócpont, amelynek lezárásáról intézkedni kellene - mondta Lakatos Tibor.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hét embert ápolnak intenzív osztályon koronavírus-fertőzéssel a Szent László Kórházban - közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az operatív törzs ülése utáni vasárnapi online sajtótájékoztatón.

Szlávik János beszámolt arról, hogy vasárnap újabb két ember - egy 65 és egy 75 éves nő hunyt el.
Azt is elmondta, hogy a halottak átlagéletkora 66, az intenzív osztályon kezelteké 69 év.

Közölte, a betegek között vannak gyermekek, középkorúak és idősek is. Kiemelte: a gyermekeknél ritka a súlyos lefolyás, a halál pedig extrém ritka.
Szlávik János hozzátette: vasárnap további gyógyultakat engedtek ki a kórházból. Köztük vannak 40 és 60 év körüliek is.

A legfrissebb összesítés szerint Magyarországon 131 igazoltan fertőzött beteg van, 6-an meghaltak, 16-an meggyógyultak. Kórházi karanténban 115-en vannak. A mintavételek száma 4443. MTI