Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.04

Koronavírus: hétfőtől lezárások jönnek Magyarországon!

- Az oktatás területén az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják.
- A középiskolákban, egyetemeken változatlanul nem lesz tanítás.
- Az üzleteket hétfőtől két hétre március 22-ig bezárják. Ez alól kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút.
- Március 8-22 között minden szolgáltatás szünetel kivéve a magánegészségügyi szolgáltatások.
- A konditermeket is be kell zárni két hétre, az igazolt sportolók meccseire, edzéseire csak zárt kapuk között kerülhet sor.
- A parkok, arborétumok nyitva lesznek, a szabadtéri sportolás megengedett.
- A munkavégzés engedélyezett, ahol mód van rá, ott biztosítani kell az otthon munkavégzést.
- A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.
- Szigorítják a határátlépést.
- A szállodák, vendéglátóipar bértámogatását, adókedvezményét minden szektorra kiterjesztik, melyeknek most be kell zárni.

A részletes szabályokat a kormány a jelenleg is zajló kormányülést követően ismerteti - mondta többek között Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

A kormányinfón az is elhangzott: a szigorítások okairól, a további részletekről Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel az állami rádióban beszél majd.

koronavirus-kijarasi-tilalom.jpg

Meghalt 152, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6278 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

A kormányzati portálon azt írták: 446 178-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 15 476-ra emelkedett, a gyógyultak száma 328 136.
Az aktív fertőzöttek száma 102 566-ra nőtt. Kórházban 6554 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen.
Hatósági házi karanténban 41 440-en vannak, a mintavételek száma 3 749 907-re nőtt.