Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.02.06

Kásler: mindenki éljen az oltás lehetőségével!

Az emberi erőforrások minisztere arra biztat mindenkit, hogy éljen a koronavírus elleni oltás lehetőségével, ezzel is védve szerettei, barátai, ismerősei és környezete egészségét.

Kásler Miklós szombaton a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében azt is kérte, "továbbra is maradjunk fegyelmezettek, őrizzük meg az eddig, közösen elért eredményeinket. Fegyelmezettségünkön ugyanis egy, már több országban is tapasztalható, harmadik hullám megelőzése múlik" - fogalmazott.

 

koronavirus-vedooltas-2021.jpg

(Tóth Elek megkapja a Pfizer-BioNtech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltás első adagját a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában kialakított oltóponton 2021. február 6-án. A regisztrált legidősebbeket háziorvosuk értesíti az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről, amely lehet a kórházi oltópont, vagy a háziorvosi rendelő, vagy az idős ember otthona is. Hétvégéig 1080 háziorvosi körzetben tíz-tíz regisztrált, idős személy kaphat védőoltást, és minden háziorvosi körzetből hat-hat, szintén regisztrált, idős embert kórházi oltópontokon oltanak be. MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A miniszter kifejtette: a következő hetekben lesz talán a legnagyobb szükség türelemre és bölcsességre. A szigorú járványügyi korlátozások csaknem három hónapja védik, egyben szorítják szűk keretek közé az életet. Társas lényekként azonban a rendhagyó állapot az idő előrehaladtával mind jobban próbára teszi az embereket - tette hozzá.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az óvatlan, hirtelen nyitást, amelynek veszélyeire most éppen Portugália szolgál intő példával, elemi érdeke Magyarországnak elkerülni.

"A kulcsszavak hazánkban éppen ezért az óvatosság és fokozatosság lesznek" - hívta fel a figyelmet.
"Elkötelezettek vagyunk az élet mielőbbi normalizálása mellett, de ez csak a megfelelő védettség kialakítása és egy kedvező járványügyi helyzet mellett lehetséges. Ebben a folyamatban fontos mérföldkőnek tekinthető, hogy immár zajlik a vakcinára regisztrálók oltása is" - hangsúlyozta Kásler Miklós. MTI