Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.25

Itt ellenőrizheti le, hogy érvényes-e a vakcinaregisztrációja!

Sokan már a vakcinainfo.gov.hu oldalon korábban regisztráltak védőoltásra, viszont a mai napig nem kaptak értesítést arról, hogy érvényes-e a regisztrációjuk és méltatlankodnak, hogy talán emiatt nem kaptak védőoltást vagy esetleg elrontottak valamit.

A hibát kijavítandó csütörtökön végre elindult a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Vakcina regisztráció lekérdezés weboldala.

Itt bárki megnézheti, hogy érvényes-e az oltási regisztrációja, mindössze csak a TAJ számát és a születési idejét kell begépelni a felületre.

Ezt követően a rendszer egy egyszerű üzenetben jelzi a vakcinaregisztráció meglétét vagy annak hiányát.

Ha annak ellenére, hogy regisztrált valaki, mégis azt írja ki a rendszer, hogy nem, arra is van megoldás.

Utóbbi esetén - tehát ha regisztrált valaki, de a rendszer azt írja ki, hogy nem -  vagy még feldolgozás alatt van a regisztráció vagy ha már korábban regisztrált a felhasználó, a hibásan vagy pontatlanul bevitt adatokat pontosíthatja az adatvedelem@neak.gov.hu email-címre küldött elektronikus levéllel.

A vakcina regisztráció, lekérdezése ezen az állami weboldalon elérhető: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Itt ez olvasható:

"Tájékoztatjuk, hogy ezen az oldalon lehetősége nyílik lekérdezni, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon történt online regisztrációja, vagy a Magyar Államkincstár által kiküldött nyomtatvány visszaküldése (papír alapú regisztráció) és feldolgozása milyen státuszban van. Ehhez kérem, adja meg a kívánt adatokat."

Ezt követően gépeljük be a TAJ számunkat és születési dátumunkat, pipáljuk ki, hogy Nem vagyok robot, el kell fogadni az Adatkezelési tájékoztatót, majd kattintsunk a Lekérdezés gombra.

Mi megpróbáltuk, sikerült vagyis sikeresen regisztráltunk közel 2 hónapja. Igaz, azóta sehonnan,  semmilyen információt nem kaptunk arról, hogy mikor kapjuk meg végre az életet jelentő védőoltást.

vakcinaregisztracio-lekerdezes.jpg