Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.04.04

Itt a megfizethető magyar fertőtlenítőszer, a Mol Hygi

A Mol Magyarország is segíti a kórházak fertőtlenítőszerrel való ellátását - jelentette be az állami tulajdonú olaj- és gázipari vállalat ügyvezető igazgatója a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs egy korábbi, online sajtótájékoztatóján.

Ratatics Péter közölte: a Mol almásfüzitői egységében megkezdték a felületek és az emberi testfelületek fertőtlenítésére is alkalmas szer gyártását, naponta 50 ezer liter mennyiségben.

Hozzátette: a készítményt először a kórházak, kiemelt közintézmények, a nagyüzemi felhasználók kapják meg.
A következő három hét - napi három műszakban folyó - termelése elegendő lesz az egész ország két-három hónapos fertőtlenítőszer-szükségletének fedezésére - ismertette Ratatics Péter.

mol-hygi.jpg

mol-hygi-2.jpg

mol-hygi-3.jpg

(Fotók: MOL Lub)

A két új termék receptúrája az WHO ajánlása alapján készült, amelyeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ a helyzetre való tekintettel rekordgyorsasággal vizsgált be és hagyott jóvá. A kézfertőtlenítőhöz szükséges etanolt magyar forrásból szerezte be a Mol Lub, így magyarországi beszállítótól, magyarországi cég állítja elő a hazai higiéniás termékeket.     

Az első legyártott mennyiségeket a Mol Lub már le is szállította az Operatív Törzs által meghatározott és a koronavírus kezelésében kiemelt fontossággal bíró állami intézményeknek (például kórházaknak, hulladékkezelőnek, közüzemeknek) és önkormányzatoknak.

A Mol Hygi egyelőre 2 literes, újrahasznosítható műanyagból készült flakonban érhető el.

A Mol Hygi bőrfelületen közvetlenül, hígítás nélkül használható folyadék, amely elpusztítja a vírusokat, gombákat és baktériumokat. Kiválóan alkalmas tisztításra és higiénés kézfertőtlenítésre öblítés nélkül. Otthoni körülmények között, iskolákban és intézményekben is javasolt az alkalmazása. Gyakori használat esetén sem szárítja ki a kézbőrt, fertőtlenít, kíméli a kezet.

2 liter Mol Hygi a 10-20-30 ezer forintos, méregdrága termékekkel ellentétben mintegy 4 ezer forintba kerül és a jövő héttől kapható lesz a MOL mintegy 500 hazai benzinkútján. Sajtóinformációk szerint a Mol Hygi kicsi, mintegy 100 grammos kiszerelésben is kapható a patikákban, amelynek ára nem éri el a 200 forintot sem.