Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.31

Folytatják - A vállalkozásokat érintő korlátozások ellen tüntettek a Hősök terén

A koronavírus-járvány miatt bevezetett, a vállalkozásokat érintő korlátozások ellen tüntettek vasárnap a budapesti Hősök terén. A tiltakozást a Facebookon szervezték.
Az interneten megjelent fotók alapján körülbelül pár százan gyűlhettek össze a Hősök terén, a többség maszkot viselt. Az eseményen nagy volt a rendőri készültség, többeket igazoltattak is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján azt közölte, hogy egy magánszemély gyűlést jelentett be vasárnap 12 órától a Hősök terére, de később a gyűlést lemondta.

tomeges-uzletnyitas-facebook.jpg

A "Tüntetés az életért és a szabadságért január 31. Tömeges Üzletnyitás február 1." címmel meghirdetett Facebook-esemény szervezői erről azt írták: úgy fogalmazták át az eseményt, hogy az ne minősüljön gyűlésnek.

Az eseményen "a szabad véleménynyilvánítás jogával élők elképzelhetően nem fognak egyetérteni azzal, hogy a kormány nem engedélyezi a vállalkozók szabad nyitvatartását, és nem tesz lépéseket a felelőtlen politika miatt csőd szélére került honfitársaink megsegítésére" - írták.

A rendőrség még pénteken felhívta a figyelmet arra, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet értelmében "rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos" - írta az állami hírszolgálat az MTI.

Az eseményt létrehozó Tömeges Üzletnyitás Facebook oldal vasárnap délután azt közölte: "Folytatjuk! Ugyanott veletek. Amíg nem hátrál meg a kommunista hatalom, nem adjuk fel, küzdeni fogunk a piaci szabadságért. A felelősségünket nem helyettesítheti semmilyen önkény!"

A felhívásukban azt írták: "Családok százezrei mennek tönkre az üzleteket és munkahelyeket ellehetetlenítő bezárási rendeletek és kijárási korlátozások miatt.
Ha most nem lépünk, a saját adóforintjainkból fogják felvásárolni az államközeli "vállalkozók" a csőd szélére kényszerített vállalkozásainkat!
Elegünk van a vállalkozások tömeges elpusztításából!"