Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.07

Emberéletekkel játszanak a vírustagadók

Emberéletekkel játszanak a vírustagadók, akiknek a veszélyt lekicsinylő véleménye a közösségi médiában és internetes portálokon terjed - mondta Szűts Zoltán médiakutató szombaton az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a vírustagadó bejegyezések egyetlen ellenszere, hogy saját magunkat és a környezetünket is kritikus gondolkodásra neveljük.

 

dr-godeny.jpg

(Dr. Gődény György gyógyszerész több több oldalát is törölte a Facebook)

 

Hangsúlyozta: a jól csomagolt tévhitek nagyon könnyen terjednek a közösségi médiában, ezért is kell tudatosan olvasni a híreket. A közösségi média 15 éve megjelent, de a magyarországi iskolákban csak mostanában kezdtek információkezelést tanítani - jegyezte meg.

A hírek esetén árulkodó lehet a forrás, de minden esetben kell az állítások mögötti tartalmak hitelességét is vizsgálni - hívta fel a figyelmet.

Azoknak, akik tudatosan figyelik a híreket hihetetlennek tűnik, de a digitalizált világ virtuális társadalmában élő, a mindennapoktól elszakadt felhasználóknak még a járvánnyal járó halálozásokról szóló hírek sem tűnnek valódiaknak - magyarázta a médiakutató. MTI

Letiltotta a Facebook Dr. Gődény és Lenkei Gábor járványtagadó oldalait

A Facebook egészen eddig nemigen tett semmit ellenük (ha valaki jelentette őket, azt az automatikus választ kapta, hogy ezek nem sértik a viselkedésükkel közösségi oldal alapelveit), most azonban úgy tűnik, az angol nyelvű oldalakhoz hasonlóan a magyar vírusszkeptikusok között is komoly razziák indulnak - írta Facebook oldalán a kilépett Indexesekből alakult Telex.