Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.07.18

Elhagyhatják az egészségügyet a kötelező oltások miatt

"Az egészségügyi dolgozók kötelező beoltásával kapcsolatban: egyrészt én ezt csak üdvözölni tudom, ezt nagyon nem kellene magyarázni miért fontos. Másrészt sajnos nagyon kiélezett a helyzet az egészségügyben, köszönhetően a Kormány teljesen elhibázott járványkezelésének és a jogállási törvény szellemének.

Ezért én attól tartok, hogy ez a döntés további egészségügyi dolgozókat fog a kilépésre, pályaelhagyásra kényszeríteni, ami tovább fogja csökkenteni az így is elég alacsony színvonalú hozzáférést az egészségügyi szolgáltatásokhoz.

Éppen ezért sokkal óvatosabban kellene ezzel a kérdéssel bánni. Legyen kötelező az oltás ebben a szektorban, DE vonják vissza a jogállási törvényt a béremelés, és a hálapénz krimianalizálása kivételével, ÉS azonnal öntsék rá a GDP-t a szakdolgozókra, illetve az egészségügyben dolgozókra.

Most van az a pillanat, amikor ezt a teljes szektort nagyon, de tényleg nagyon meg kell fizetni!" - írta Facebook oldalán többek között Dr. Kunetz Zsombor, orvos, szakorvos, egészségügyi elemző,-szakértő, -rendszerfejlesztő.

Előzmény: Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban pénteken jelentette be, hogy minden egészségügyi dolgozónak kötelező lesz valamelyik koronavírus elleni oltás felvétele.

vedooltas.jpg