Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.18

Együttműködést kér Letenye Város Önkormányzata az Ausztriából hazaérkezőktől

Több települést lezártak Ausztriában március 13-án, mert ismételten nőtt az igazolt, az új koronavírus által okozott megbetegedések száma.

Mivel tudomásunk szerint nagyon sok magyar állampolgár hagyta el a területet még a karantén bevezetése előtt, ezért kérjük együttműködésüket.

Az új koronavírus magyarországi terjedésének csökkentése érdekében Letenye Város Önkormányzata felhívja mindazok figyelmét, akik Ausztria Tirol tartományának Ischgl, Kappl, St. Anton am Arlberg, See, Galtür, településein vagy Karintia tartományának Heiligenblut településén jártak és 2020. március 3-án vagy azt követően hagyták el, hogy a terület elhagyásától számított 14 napig helyezzék magukat önkéntes házi karanténba.

Kérem, hogy telefonon jelentkezzenek a lakóhelyük szerinti illetékes járási/kerületi hivatal népegészségügyi osztályánál a 93/537-100-as telefonszámon.

A hatóság tájékoztatja Önöket a házi karantén szabályairól, annak egyénre szabott pontos időtartamáról.

Köszönöm az együttműködést! Vigyázzunk egymásra! - tájékoztatott Farkas Szilárd Letenye polgármestere.

koronavirus-ausztria.jpg

(Tiltakozó utasok zárják le az Ausztria felé vezető sávot a hegyeshalmi közúti határátkelőnél 2020. március 17-én. Délben csaknem húsz kilométeres torlódás alakult ki Hegyeshalomnál a közúti határátkelő osztrák oldalán. A román külügyminiszter humanitárius folyosó megnyitását kérte, hogy Magyarországon keresztül utazhasson haza az a több mint 3500 román állampolgár, akik a határátkelőnél akadtak el. A koronavírus-járvány miatt ettől a naptól csak magyar állampolgárok léphetnek be Magyarország területére a személyszállítás keretében, de a teherszállítás tekintetében a belépéseket nem korlátozzák. Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

58-ra nőtt az új koronavírussal fertőzött betegek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 58-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma.

Ahogy azt dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn bejelentette és az adatokból is látszik: a járvány második szakaszához érkeztünk, amikor az egyedi fertőzések után már megkezdődött a vírus közösségi terjedése, amely azt jelenti, hogy már nem lehet minden fertőzöttről pontosan megmondani, hogy kitől kapta a fertőzést.

Hazánkban a diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttek száma elérte az 58-at, közülük 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 47 magyar állampolgár. Hétfőn a második iráni gyógyult is távozott a kórházból – közölték szerdán a koronavírus.gov.hu kormányzati weboldalon.