Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.23

Egészségügyi tanuló és végzettségű önkéntesek jelentkezését várja az Országos Kórházi Főigazgatóság

A koronavírus járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti Magyarországot, ezért országos összefogásra van szükség ahhoz, hogy a meredeken ívelő járványt megállítsuk, és leküzdjük. Míg a magyar lakosságra a tudatos védekezésben, a szabályok betartásában hárul fontos feladat, addig az egészségügyi végzettséggel rendelkező és az egészségügyben tanulók szaktudásukkal segíthetik a védekezést.

 

magyarorszag-koronavirus-mentok-2020.jpg

 

A magyar egészségügyben évszázados hagyománya van az önkéntességnek. Most minden korábbinál nagyobb szükség van azokra az elkötelezett és tenni akaró segítőkre, akik orvosaink, ápolóink munkáját támogatják.

Ahogyan a koronavírus járvány első és második hulláma idején, úgy most is várunk minden egészségügyi végzettséggel rendelkező vagy egészségügyi képzésben résztvevőt, akik tenni akarnak a magyar betegek gyógyulásáért, mindannyiunk biztonságáért.

Kérjük, jelentkezzen Ön is önkéntesnek az OKFŐ covid önkéntes weboldalon és győzzük le együtt a járványt!

A magyar egészségügy eddig is képes volt mindenkinek az elérhető legmagasabb szintű ellátást biztosítani, a koronavírus-járvány kitörése óta mindenkinek jutott elegendő orvos, ápoló, kórházi ágy, lélegeztetőgép és gyógyszer és ez így lesz a jövőben is.

A kórházi betegek és a lélegeztetett betegek számának alakulására az egészségügyi ellátórendszer felkészült. A kapacitásokat az Országos Kórházi Főigazgatóság szinte percről percre követi - írta hétfőn délután kiadott közleményében az Országos Kórházi Főigazgatóság.