Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.23

Aki külföldről jön haza, vonuljon önkéntes karanténba!

Önkéntes karanténba vonulásra szólította fel a  Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) azokat, akik külföldről térnek haza Magyarországra. A felhívás a koronavirus.gov.hu oldalon hétfőn jelent meg.

Kiemelték: önkéntes otthoni karanténra kérik nemcsak az időseket, a diákokat, hanem a külföldről hazatérőket is.
A koronavírus-járvány magyarországi terjedésének csökkentése, a fertőzés tömegessé válásának lassítása érdekében felhívták mindazokat, akik az elmúlt időszakban külföldön jártak, hogy vonuljanak önkéntes házi karanténba. Ennek javasolt ideje jelenleg 14 nap - közölték.

magyarorszag-koronavirus-omsz.jpg

(Fotó: Országos Mentőszolgálat)

Az önkéntes karantén - írták - nem hatósági elrendelés, hanem kérés. Hogy ez mit jelent, azt több pontban részletezte az NNK. Az érintett 14 napig nem hagyja el tartózkodási helyét, csak azokkal érintkezik, akikkel együtt él, látogatókat nem enged be.

 Ha rosszul érzi magát, láz vagy légszomj, köhögés, egyéb légúti tünet jelentkezik, azonnal hívja háziorvosát vagy a háziorvosi ügyeletet - közölték.

Kiemelték továbbá, hogy a házi karanténban is ajánlott legalább 1,5 méter távolságot tartani a családtagoktól. Fontos a higiénia, a gyakori takarítás és szellőztetés. Ajánlott továbbá másoktól külön étkezni. Felhívták a figyelmet a rendszeres otthoni testmozgás fontosságára is.

Szájmaszkokat kaptak a nagykanizsai szolgáltató dolgozói - Dél-Zala Press

Köszönjük a szájmaszkokat minden közreműködőnek, Balogh László Polgármester úrnak, Dr. Schauta Marcell bizottsági elnök úrnak, Szirtes Balázs ügyvezető úrnak és csapatának a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. varroda dolgozóinak. MARADJ OTTHON, ÍGY MI IS HAMARABB HAZAÉRHETÜNK!" - írta Facebook oldalán az NFV-Pannonia Cégcsoport. Honlapjukon egy felhívást is közzé tettek.