Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.15

A karantén elengedhetetlen kellékei

Beköszöntött a tavasz és vele együtt sajnos újra a szigorúbb járványügyi intézkedések is. Gyerekekkel együtt ez a helyzet igencsak nagy fejtörést tud okozni, hiszen a szülőknek munka mellett még a gyerekek lefoglalásáról is gondoskodniuk kell. Persze, a mostani alkalommal nem kell szükségszerűen megismétlődnie a tavalyi közhangulatnak a családban, ha idén megfelelő játékok kerülnek a kicsik kezébe. A gyerekek folyamatosan igénylik azt, hogy foglalkoztassák őket, hiszen nekik minden játék újabb és újabb élményeket ad, amik fejlesztik a készségeiket. Szülőként helytállni, dolgozni, ellátni a családot, vezetni a háztartást, rendben tartani a házat nem egyszerű feladat és sokszor már kitalálni egy-egy új játékot a kicsik számára nagyon fárasztó feladat lehet. Most tehát kiemelkedően fontos lett az, hogy a gyermekek olyan játékokkal játszanak, amelyekkel egyedül is ki tudják élni a kreativitásukat.

 

epitojatekok-jatekhaz.jpg

 

Játék a négy fal között

 

Bár a napsütéses órák száma rohamos ütemben növekedik és a hőmérő is egyre nagyobb értéket mutat, azért még a délelőtti és késő délutáni órák hűvösek lehetnek. Ráadásul mikor az ember épp telefonál a kollégájával, közben pedig igyekszik még ebédet is készíteni a család számára, akkor igencsak nehézkes lenne még a kertben játszó gyerekekre is körültekintően figyelni. Ebben az esetben az építőjátékok remek megoldást nyújthatnak arra, hogy a kicsik állandó felügyelet nélkül is le tudják kötni magukat. Az építőjátékok – persze a formák összetettségétől függően – minden korosztály számára izgalmasak lehetnek és ahogyan a fiúk, úgy a lányok számára is szórakoztatóak. Remekül fejlesztik a kézügyességet, a finommotorikus mozgást és a koncentrációs készség javításában is sokat segíthetnek. Nem véletlen az sem, hogy annyi év után is töretlenül népszerűek a klasszikus építőjátékok és minden gyermeknek van egy-egy kedvenc szettje, amiből remek kis épületeket tud építeni.

 

 

Játék a kertben

 

Remek építőjátékok ide vagy oda, a kicsik mindig is imádni fognak a kertben játszani. Természetesen sokkal egészségesebb is friss levegőn, D-vitamin áradatban szaladgálni, homokozni, hintázni és játszani, így a tavaszi napok legmelegebb óráit érdemes a szabadban tölteni a gyerkőcökkel. Ehhez azért tegyük hozzá azt is, hogy egy kis oxigén-többlet jót fog tenni a szülőknek is, hiszen a friss levegőn eltöltött órák után az agy felfrissül és könnyebben fog menni a munka is a nap többi részében. Mivel a gyerekek előszeretettel utánozzák a szülőket, így jó döntés lehet beszerezni egy kifejezetten nekik való játékházat, hogy úgy érezzék, van egy kis saját kuckójuk, amit az ő felelősségük rendben, tisztán tartani. Az összes Lebudo Játéktól beszerezhető játékház remekül tisztítható, így az őszi, téli hónapokban akár a szobában is tarthatóak, hiszen minden kinti szennyeződés pár mozdulattal eltávolítható róluk.

Ha a benti és kinti játékok is úgy vannak összeválogatva, hogy a gyerekeket önállóan is szórakoztassa, akkor az idei karantén jóval könnyebben telhet, mint az előző.