Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.07

5318 új fertőzött, 107 elhunyt. Nagykanizsán és Letenyén is egyre többen kapták el a kórt

5318 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 104.943 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2357 főre emelkedett, 24 847-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 77 739fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 29 %-a, a gyógyultak 27%-a budapesti. 5612 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 405-en vannak lélegeztetőgépen - tájékoztatott szombaton a koronavirus.gov.hu kormányzati portál.

koronavirusos-beteg-lelegeztetogep.jpg

(Koronavírusos beteg lélegeztetőgépen. Fotó: MTI/archív)

Nagykanizsán jelenleg 200-an állnak aktív járványügyi megfigyelés alatt, közülük 123 főnél mutatták ki a fertőzést, ami az elmúlt néhány napot tekintve is egyértelmű emelkedés - tudatta Facebook oldalán pénteken Balogh László nagykanizsai városvezető. Az emelkedés nagy valószínűséggel tovább tart majd a dél-zalai városban, mert a szennyvízmintákból vett kutatási eredmények erre engednek következtetni.

Letenyén elérte a 20-as "lélektani" határt a koronavírus-fertőzöttek száma. A kisvárosban rajtuk kívül 21 fő van járványügyi megfigyelés alatt - adta hírül szintén pénteken Facebook oldalán Farkas Szilárd letenyei polgármester, aki jelezte, szombaton, azaz ma újabb, helyi járványügyi adatokat tesz közzé.

Keszthelyen 74 igazolt koronavírusos van, járványügyi megfigyelés alatt 44-en, elkülönítésben 14 fő tartózkodik - nyilatkozta a keszthelyi tévének pénteken Nagy Bálint polgármester.

Nagy valószínűséggel - az emberi fegyelmezetlenség miatt - az eddigi kormányzati intézkedések nem lesznek elegendőek a vírus lassítására ugyanis annak terjedését megállítani már nem lehet, csak a lassítására történhetnek intézkedések. A magyar civil szervezetek, az egészségügyi dolgozók és a pedagógus szakszervezetek is további szigorítások elrendelését követelik.