Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.11.19

Magyar striciket ítéltek el Hollandiában

Emberkereskedelem és prostitúcióra kényszerítés miatt ítéltek el Hollandiában hét magyar állampolgárt - adta hírül kedd reggel az nltimes.nl angol nyelvű holland honlap.
A 24 és 36 év közötti vádlottak közül volt aki másfél, volt aki kilencéves börtönbüntetést kapott - írja a hágai ügyészségre hivatkozva a portál, amely megjegyzi, hogy a lányokat sokszor hazugságokkal, hamis ígéretekkel csábítják Hollandiába, ahol aztán arra kényszerítik őket, hogy bocsássák áruba a testüket.
A most elítéltek azt ígérték áldozataiknak, hogy bolti munkára keresnek lányokat, némelyikükkel viszont a lap szerint közölték, hogy fele annyi pénzért prostituáltként kell dolgozniuk. Végül viszont a tudósítás szerint nem csak, hogy prostitúcióra kényszerítették őket, de a megkeresett pénzből sem láttak egy vasat sem, és több lányt bántalmaztak is.

hollandia-amsterdam.jpg

(Fotó:nltimes.nl)

A hét elítéltnek az nltimes.nl szerint mintegy húsz lány esett áldozatul.
Ugyanez a honlap november elején arról számolt be, hogy Alkmaarban is letartóztattak egy 43 éves magyar férfit, akit hasonló bűncselekményekkel gyanúsítanak. A férfi a nyomozóhatóságok szerint éveken át kényszerített magyar nőket prostitúcióra Hága és Alkmaar környékén. A férfi a hatóságok szerint megfélemlítette és meg is verte a nőket.
A gyanúsított az ügyben vizsgálódó ügyészség szerint pontos nyilvántartást vezetett ügyfeleiről és a neki dolgozó lányokról, akik három év alatt összesen 350 ezer eurót (104 millió forintot) kerestek neki.
Az üggyel összefüggésben a honlap szerint Magyarországon is őrizetbe vettek egy húszéves magyar férfit, akit ki is adtak a holland hatóságoknak, de a pontos szerepe egyelőre nem tisztázott. MTI