Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.03.20

Lovagkereszt kitüntetést kapott Dr. Bussay László borász

dr.-bussay-laszlo.jpgFazekas Sándor tárcavezető 2013. március 14-én a Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Ignác Termében, kitüntetési ünnepség keretében emlékezett meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről, kimagasló egyéniségeiről, „azokról a kiváló emberekről, akiknek a szabadságunkat köszönhetjük”.
A miniszter Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adta át Dr. Bussay László borásznak, a Bussay Szőlő és Bortermelő Kft. ügyvezetőjének, háziorvosnak, kiváló kistermelői tevékenysége, a hazai borkultúra fejlesztése, a zalai borvidék itthon és külföldön történő népszerűsítése érdekében végzett munkája elismeréseként,  a Muravidék öt faluja háziorvosi teendőinek magas színvonalú ellátásáért.
Fazekas Sándor a kitüntetetteket méltatva hangsúlyozta: dolgozni, küzdeni, szorgalmasan alkotni a hétköznapokban olyan képesség, mint amire a „Nem engedünk a ’48-ból!” szállóige is utal. Köszönetet mondva kitüntetettek kimagasló teljesítményéért aláhúzta, hogy „a magyarságban megvan az a tetterő, életerő, ügyesség, szorgalom, ami szükséges a nemzet fennmaradásához, szükséges ahhoz, hogy a Kárpát-medencében és a világ távoli részén is legyenek magyarok tíz év múlva, száz év múlva és ezer év múlva is.” Forrás: kormány.hu, fotó: elitbor.hu