Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.11.16

Letenyénél fogták el azt a horvát kamionsofőrt, aki Pusztaszentlászlón halálra gázolt egy helybeli férfit + videó

 A zalai rendőrök 2012. november 15-én elfogták azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy november 5-én halálra gázolt Pusztaszentlászlón egy úttesten fekvő 39 éves helyi férfit.
A rendőrök éjjel-nappal azon dolgoztak, hogy kézre kerítsék a baleset okozóját, aki megállás és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A munkájukat nehezítette az is, hogy a baleset kisforgalmú útszakaszon, későn éjjel történt, tanúja nem volt, ennek ellenére már másnap tudták, hogy egy külföldi rendszámú kamiont keresnek. Felvették a kapcsolatot a társszervekkel, a szlovén és a horvát hatóságokkal – tőlük is sok segítséget kaptak. A kitartó munka meghozta gyümölcsét, és tegnap Letenyénél tartóztatták fel a kamiont. A 60 éves horvát állampolgárságú férfi beismerte tettét, de azzal védekezett, hogy rosszak voltak az út, és látási viszonyok. Bár észlelte, hogy valami megdobta a kamiont, de ő azt az út rossz állapotának tulajdonította.

 

kamion-letenye.jpg


A Zalai Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. A 60 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.
Zala Megyei Rendőr- főkapitányság - 2012.11.16.