Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.23

Letenyén is véget értek az országos kompetenciafejlesztő képzések

Farkas Szilárd TÁMOP 2.1.2. megyei mentori koordinátor, letenyei önkormányzati képviselő tájékoztatta honlapunkat arról, hogy augusztus 31-ével Letenyén is véget értek az országos jelentőségű idegen nyelvi és informatikai kompetenciafejlesztő képzések. A TÁMOP 2.1.2. projekt lehetőséget biztosított hazánkban az idegen nyelv és informatikai ismeretek alap és középszintű elsajátítására.
A program célja, hogy a tanulási hajlandóság növekedjen a felnőtt lakosság körében és a nemzetközi viszonylatban is kiugróan alacsony foglalkoztatási szint emelkedjen.
A projekt közvetlen célja minimálisan 100.000 fő bevonása a kompetencia-fejlesztést célzó képzési programokba és ezen létszámból legalább 85.000 fő részére a képzés sikeres elvégzését teszi lehetővé, valamint 10.000 fő hátrányos helyzetű személy bevonása a képzésekbe. Ezen mutatók az előírtnál jóval magasabb fokon teljesültek országunkban, több mint 74.000 fő kapott nyelvi képzéseken, míg informatikai képzéseken több mint 24.000 fő kapott tanúsítványt – tájékoztatta a Letenye Médiát Farkas Szilárd, aki korábbi parlamenti felszólalásában is kitért a projekt előrehaladására.

 

letenye-informatikai-kepzes.jpg

 
A Letenyei statisztikai kistérségben 23 idegen nyelvi és informatikai kompetencia fejlesztésére irányuló, tanúsítványt adó képzés valósult meg a következő bontásban: 11 angol nyelvi képzés, 7 német nyelvi képzés, 5 informatikai képzés. A nyelvi képzések között B1 szintű (középszintet megelőző küszöbszint) is megvalósult.
A képzéseken résztvevők mentori támogatást is kaptak, a mentorok munkáját segítő info-kommunikációs berendezéseket 5 év időtartamra az eMagyarország pontot fenntartó intézmény használatba vehette, így Letenyén a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár 1 asztali számítógéppel gyarapodott.