Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.11

Letenyei lakásotthonos fiú lopta meg tanárnőjét

2012. decemberében - az akkor még alig több mint 15 éves - fiatalember átmeneti nevelésbe került és gondozási helyéül a letenyei lakásotthont jelölték ki. Jó kapcsolatba került nevelőjével és annak családjával, akiknél 2014. év eleje óta gyámi engedéllyel sok időt töltött egy közeli községben.

 

lopas.jpg

 

A tanárnő 2014. januárjában – annak ellenére, hogy a fiatalembert a bíróság 2013 szeptemberében rablás miatt jogerősen felfüggesztett fk. fogház büntetésre ítélte,- bizalmat szavazva neki, kérelmet nyújtott be a gyámhivatalhoz saját családjába fogadása érdekében. Kérelmét azonban a terhelt negatív hozzáállása miatt áprilisban vissza kellett vonnia, de családjának látogatását nem tiltotta meg.


2014. május 6-án az esti órákban megjelent náluk, és késő estig a tanárnő lányával beszélgetett, utána számítógépezett, majd éjfél után kihasználva azt, hogy a család már aludt, beosont a sértett szobájába, és az ágya mellől ellopta fekete szövet hátitáskáját, benne irataival, bankkártyáival és pénzével.
A későbbiek során nem lettek meg az iratok, és a 284 400 Ft-os anyagi kár sem térült meg.


A Zalaegerszegi Járási Ügyészség az ügyben lopás büntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt - közölte kedden a Letenye Médiával Dr. Kondákor Ferenc főügyész.