Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.06

Letenyei kitüntetettek - Elismerte a város munkájukat

A letenyei augusztus 20-i városi ünnepség során elsőként Halmi Béla polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Buzády Tibor tartotta meg ünnepi beszédét. A külföldön is elismert  orvosprofesszor többek között szólt arról, hogy István király a különféle törzseket összefogva építette ki az erős magyar államot és keresztény nemzetté tette a magyarságot. Már 1000 évvel ezelőtt is érték támadások az akkori nyugatról az országot, de a szilárd erkölcsi értékekre épített magyarság annak akkor is ellen tudott állni. Tulajdonképpen a nyugati befolyásolás most is tart, de Magyarország csak nemzetállamként tud újra felemelkedni a hit erejével együtt, hiszen valamikor ezt volt egész Európa összetartó ereje, alapja.
A szónok beszéde után az elismerések átadása volt soron, amelyeket Halmi Béla polgármester adott át.
Letenye Város Önkormányzata a város egész társadalmának megbecsülése és elismerése kifejezéseként Pro Urbe kitüntető címet adományozott Rostonics Lászlónak a település korábbi polgármesterének.

letenye-rostonics-laszlo.jpg

Az önkormányzat a Köz Szolgálatáért kitüntető címet adományozottt a város érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért a Letenyéért Közéleti Egyesületnek. A díjat Ráczné Lánczok Zsuzsanna a civil szervezet vezetője vette át.

letenye-raczne-lanczok-zsuzsanna.jpg

A város vezetése Letenye Város Díszoklevele kitüntető címben részesítette a letenyei Huller Zsoltot, aki a Szakma Kiváló Tanulója országos versenyen, kárpitos szakmában első helyezést ért el.

letenye-huller-zsolt.jpg

A testület szintén díszoklevél címmel ismerte el Letenye ausztriai tesvértelepülésén élő List Leonhard alkotót másfél évtizede tartó kulturális misszójáért és kiemelkedő alkotói tevékenységéért. A művész a kitüntetést később veszi át.
Letenye Város Önkormányzata önzetlen karitatív munkájának elismeréseként Letenye Város Díszoklevele kitüntető címet adományozott a letenyei Szamosvári Olivérné részére.

letenye-szamosvari-oliverne.jpg
Az ünnepség során a város 25 éves jubileuma alkalmából Halmi Béla polgármester emlékérmet adott át Dr. Buzády Tibor orvosprofesszornak, Pál Józsefné Murarátka, Birkás Zoltán Kistolmács és Bagladi Róbert Zajk polgármesterének.