Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.09.02

Zöldrekreációs Fejlesztés a Mura Városában projekt Letenyén

A projekt célja a sétálóutcák és terek felújítása és bővítése, a városközpont kulturális, kereskedel-mi és szolgáltató jellegének megerősítése.
Munkaterület átadás – átvétel időpontja: 2018. 06. 08.
A város életében az utóbbi 20 év több jelentős változást eredményezett.
Bár a népesség száma az utóbbi húsz évben 4100-4800 fő körül alakult, megnövekedett a város térségi szerepköre, fejlődött idegenforgalma, gazdasági szerepköre, egyre növekedett a városon áthaladó közúti forgalom, ennek káros hatásaival együtt. Fenti fejlesztési tényezők kapcsán új lakóterületek alakultak ki, egyre intenzívebb volt a meglévő lakóépületek felújítása, a városközpontban (Kossuth és Bajcsy-Zsilinszky utcákban) egyre jelentősebb, igényesebb intézmények települtek.

letenye-zoldvaros-projekt-2018.jpg

(Farkas Szilárd letenyei polgármester a Béci-patak melletti munkaterületen)

Az évtizedekkel ezelőtti fejlesztések nagyságrendileg ma is kielégítik a szükségleteket, azonban a létesítmények minősége mind épületszerkezeti, funkcionális, mind esztétikai szempontból rehabilitációra érettek.

Zöld – rekreációs funkciók fejlesztése

Letenye Város A1 akcióterületén, mely a teljes városközpontot magába foglalja nincs olyan kialakítású és állapotú zöld – rekreációs és sportterületek, melyek megteremtenék az aktív kikapcsolódás lehetőségét.

Hiányoznak, valamint nehezen elérhetőek az olyan kiegészítő szolgáltatások, melyek támogatnák a sportolási célú időtöltést. Cél, hogy a jelenleg elhanyagolt képet mutató zöldfelületek megújításra kerüljenek, sport-rekreációs használhatóságuk, rekreációs szerepük javuljon.

Közterületek állapotának fejlesztése a helyi lakosok közérzetének javítása érdekében

A Béci patak partja jelenleg nem nyújt vonzó környezetet, ami gyakorlatilag kihasználatlan zöldfelület-té teszi a városközpont egy jókora területét. A terület fejlesztésével és a kastélykert felújításával olyan egybefüggő zöldfelület alakul ki a városközpont szívében, mely hozzájárul a helyi lakosok közérzetének javulásához. A városközpont további közterületfejlesztési elemei szintén e cél megvalósulását szolgálják.

Szolgáltatás kínálat bővítése

A pezsgő városi környezet kialakításának kulcseleme a szolgáltatáskínálat minőségének erősítése. A kiskereskedelem fejlesztésével vonzóbbá tehető a városközpont, valamint erősíthető a helyi gazdaság.

     Kedvezményezett neve és elérhetősége:
     Letenye Város Önkormányzata
     8868 Letenye, Kossuth L. u. 10.
     Tel./fax: 93/544-970
     E-mail: igazgatas@letenye.hu
     A projekt címe: ,,ZÖLDREKREÁCIÓS FEJLESZTÉS A MURA VÁROSÁBAN”
     A pályázat azonosító száma: TOP-2.1.2-15-ZA1-2016-00005
     A támogatás összege: 199 926 803 Ft
     A támogatás intenzitása: 100%