Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.24

Védőmaszkokat kapott Letenye Nagykanizsától

Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere, Balogh László elsőbbséget adott Letenyének, hogy kötelező feladatainak ellátásához a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében egészségügyi maszkot tudjon biztosítani dolgozóinak.

A maszkokat Farkas Szilárd, Letenye város polgármestere rendelte meg, az első 100 darabot Dr. Schauta Marcell, Nagykanizsa MJV Szociális, Egészségügyi és Környezetvédelmi Bizottságának, egyben a Kanizsa REHAB Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke adta át hétfőn a letenyei városházán. (Forrás és fotó: Éljen Városunk Egyesület - Facebook)

letenye-koronavirus-vedomaszk.jpg

(Dr. Schauta Marcell - j1 - adta át a Kanizsa Rehab-ban készült 100 védőmaszkot Farkas Szilárd letenyei polgármesternek)

A kormány felfüggesztette a végrehajtásokat és a kilakoltatásokat

A kormány felfüggesztette a végrehajtásokat és kilakoltatásokat a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idejére. Az eljárások a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napon folytatódnak.

A Magyar Közlönyben hétfőn kihirdetett kormányrendelet szerint a veszélyhelyzet ideje alatt nem kerülhet sor végrehajtói kézbesítésre, az iratokat postán, illetve elektronikus eszközzel, az elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó szabályok alapján kézbesítik.

A személyes ügyfélfogadást a végrehajtó a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig felfüggeszti, de addig is rendelkezésre áll elektronikus eszköz útján, illetve írásban a végrehajtói iroda bejáratánál elhelyezett zárt gyűjtőszekrénnyel. Egyedi végrehajtási ügyben felvilágosítás adható azonosításra, valamint a hang- és videókapcsolat folyamatos fenntartására alkalmas távközlési eszközzel.

A veszélyhelyzet megszűnéséig helyszíni eljárás, hagyományos árverés nem tartható.

Ingatlan kiürítése iránt intézkedni is csak a veszélyhelyzet megszűnése után lehet majd ismét. Ha a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. nap november 15. és április 30. közé esik, akkor csak az április 30. utáni 15. napon lehet ezt elkezdeni.

A végrehajtó az adós lakóingatlanának árverezése, valamint a lefoglalt gépjármű forgalomból kivonása iránt is csak a veszélyhelyzet megszűnése után 15 nappal intézkedhet.
A veszélyhelyzet ideje alatt gyermek átadására és elhelyezésére vonatkozó bírósági határozat, jóváhagyott egyezség esetén sem hajtható végre intézkedés olyan helyen, amely járványügyi intézkedés hatálya alatt áll.

A végrehajtási eljárás során nem sújtható rendbírsággal az, aki a járványügyi intézkedések miatt nem tudott eleget tenni kötelezettségének.
A kormány rendelete értelmében hétfőtől szünetelnek az adóhatóság előtt folyamatban lévő végrehajtások, ugyancsak a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig. MTI