Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.08.04

Várakozni kell a letenyei horvát-magyar határon

Letenye Autópálya Határátkelőhelyen élénk forgalommal számolhatnak az utazók a hét minden napján, ami 15-60 perces várakozást is eredményezhet.

Letenye Közúti Határátkelőhelyen a teherforgalomban a hétvégén be- és kilépő irányban 30-90 perces várakozás alakulhat ki. A személyforgalomban szintén kialakulhat várakozás a hétvégén, amelynek a mértéke, esetenként akár 30-60 perc is lehet.

letenye-hataratkelo-varakozasi-ido.jpg

(Fotó: Letenye Média archív)

Aki szeretné elkerülni Horvátország felé a várakozást, annak érdemes hétköznapi utazási időpontot választania, illetve az Isztriai-félszigetre utazóknak az M70-es autópályán Szlovénia felé kerülőt tenni.

Ismét megnyílt a Letenye-Gorican I. számú közúti határátkelőhely július 26-án 6 órakor.
A határforgalom ellenőrzés újra a korábbiak szerint történik, tehát ezen a határátkelőhelyen zajlik majd a teherforgalom, illetve személyforgalom ellenőrzése, kivéve az autóbuszokat.

Az autópályáról letiltott forgalom, valamint a gyalogosok és a kerékpárosok is ezt a határátkelőhelyet vehetik igénybe. Letenye Autópálya Határátkelőhelyen a továbbiakban csak a személygépjárművel és az autóbusszal utazók ellenőrzése történik, hasonlóan a Mura-híd felújítását megelőző időszakhoz - tájékoztatott a Rendőrség.

Kiégett egy autó a letenyei határátkelőnél

A lángokat a magyar és a horvát tűzoltók közös erővel oltották el. Kigyulladt egy személyautó vasárnap kora délután Magyarország és Horvátország határán, az M7-es autópályán, a letenyei határátkelő közelében. A tűzhöz a letenyei katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a horvátországi tűzoltókkal közösen, két vízsugárral oltották el a lángokat, majd hozzáláttak a jármű visszahűtéséhez és átvizsgálásához - tájékoztatott a katasztrófavédelem.