Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.09.28

Változnak a fogorvosi rendelési idők Letenyén

Október 1-jétől változnak a fogorvosi rendelési idők a letenyei fogászati körzetekben – közölte honlapunkkal Farkas Szilárd letenyei városvezető.

A letenyei I. és II. számú fogorvosi körzetekben a fogorvosok által történt egyeztetéseket követően és a megküldött hivatalos tájékoztatások alapján 2020. október 1-jétől az alábbiakban változnak a rendelési idők és a helyettesítéssel összefüggő fogászati ellátások.

 

I. számú fogorvosi körzet

 

Dr. Czvetkó Vanda fogorvost tartós távolléte miatt a jogszabályi előírások figyelembevételével heti 15 órában helyettesítik. A hétfői napokon 14:00 - 22:00 óra között Dr. Pentz Nóra a letenyei fogorvosi rendelőben látja el a betegeket.

A keddi napokon pedig 14:00 - 21:00 óra között Dr. Balázs Márta Piroska, a bánokszentgyörgyi rendelőben (Bánokszentgyörgy, Alkotmány utca 2., telefon: 06-93/346-018) fogadja a körzethez tartozó betegeket. Mindkettő rendelési időpontra telefonos bejelentkezés szükséges.

A hét további napjaiban, szerdán, csütörtökön és pénteken a rendelés szünetel. A helyettesítéssel összefüggő idő a jogszabályi előírásoknak megfelelően biztosított, melyet a város polgármestere a népegészségügyi központtal is egyeztetett.

A polgármester hozzátette: az I. számú fogászati körzetben nagy valószínűséggel novemberig marad a fenti helyettesítési ellátás, ugyanakkor elmondta azt is, azzal is tisztában van, hogy az orvoshiány állandó probléma a fogászati és háziorvosi körzetekben.

 

letenye-fogorvos-dr-varga-barbara.jpg

(Farkas Szilárd letenyei polgármester és Dr. Varga Barbara fogorvos)

 

II. számú fogorvosi körzet

 

Dr. Varga Barbara fogorvos a hétfői napon nem fogad betegeket.
A keddi, szerdai és csütörtöki napokon 12:00 - 20:00 óra között, míg pénteken pedig 12:00 - 18:00 óra között saját rendelőjében látja el a körzethez tartozó letenyei és vidéki betegeket.

A polgármester hozzátette: további lakossági kérdések esetén a fogorvosok és asszisztensek állnak szíves rendelkezésükre a szokásos elérhetőségeken, illetve hétvégente pedig a nagykanizsai fogászati ügyelet is rendelkezésre áll sürgős esetekben, hiszen a város önkormányzata szerződött a fogászati ügyeleti ellátásra.