Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.08.30

Változik a rendelési idő a letenyei II. számú felnőtt háziorvosi körzetben

Augusztus 29-én délután rendkívüli képviselő-testületi ülésen több aktuális témát is tárgyaltak Letenyén.

Az ülésen módosították az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, valamint felülvizsgálták egy technikai módosítás miatt a gyermek háziorvossal megkötött feladat-ellátási szerződést. Továbbá döntöttek és határoztak a helyi választási bizottság személyi összetételével kapcsolatban is.

letenye-farkas-szilard-polgarmester-2019.jpg

Farkas Szilárd letenyei polgármester

A tárgyalásokat követően meghosszabbításra került a II. számú felnőtt háziorvosi körzetben praktizáló Dr. Horváth Tibor orvos helyettesítési szerződése valamint 6 hónap időtartamra ugyancsak meghosszabbították a körzetben dolgozó asszisztensek munkaszerződését is. A körzetben 2019. szeptember 2-ától a rendelési idők is változnak az alábbiak szerint:

Hétfő: 8.00 - 9:30
Kedd: 8.00 - 9:30, körnap Murarátkán
Szerda: 8.00 - 9:30. Rendel: Dr. Végh József
Csütörtök: 13:00 - 14:30
Péntek: 8.00 - 9:30

letenye-dr-horvath-tibor-rendeles.jpg

Sikeres pályázatnak köszönhetően megalkották és elfogadták a szociális célú tűzifa rendeletet. A rendeletben a családosok részére az egy főre jutó havi jövedelem határát megemelték, így várhatóan még több gyermekes család juthat tűzifához karácsony előtt. A tűzifa vásárlásához szükséges önerőt, valamint kiszállítást és annak költségeit is felvállalta az önkormányzat mind a 313 erdei köbméter esetében. A felhívást hamarosan közzéteszik a helyben szokásos módon, s a döntéseket igyekeznek még a helyi önkormányzati választások előtt meghozni.

A Magyar Falu Programban meghirdetett pályázati kiírások tárgyában is határoztak, így első körben a program egyik alprojektjéből fel kívánják újítani a Bajcsy utcai köztemetőben lévő ravatalozó épületet és annak környezetét. Pályázatot nyújtottak be a napokban az egyedutai óvoda udvarának felújítására és új kültéri játékok beszerzésére. Továbbá pályáznak az Akácfa utca teljes szakaszának megújítására, valamint egy multifunkciós erőgép beszerzésére is - ismertette honlapunkkal a rendkívüli ülés döntéseit Farkas Szilárd polgármester.