Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.01.30

Ülésezett a Letenyei Kábítószerügyi Fórum

Január végén a Letenyei Kábítószer Egyeztető Fórum összehívására került sor a Letenyei Család- és Gyermekjóléti Központban.
A fórumon megvitattuk Letenye Város Drogellenes Stratégiáját (2018-2024), melyen az önkormányzat, a helyi általános iskola, a védőnői szolgálat, a rendőrség és a helyi művelődési ház képviselői vettek részt.
A megbeszélésen a jelenlegi drog-helyzetképet is érintettük, megbeszéltük a stratégia szükségességét, létjogosultságát, valamint a kereslet- és kínálatcsökkentési stratégiákról, illetve azok hatásairól is részletesen szó esett - értesültünk Farkas Szilárd polgármestertől.

letenye-kabitoszerugyi-egyezteto-forum.jpg

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum helyi szintű tanácsadó és egyeztető fórum, szakmai munkacsoport.
Tevékenységével igyekszik összhangot teremteni a drogprobléma visszaszorításában alapvető fontosságú négy terület, a közösség és együttműködés; a megelőzés; a gyógyítás, rehabilitáció, valamint a kínálatcsökkentés szervezeteinek és intézményeinek munkájában.
Egységes szakmai és módszertani szemléletmód megvalósítására törekszik, továbbá arra, hogy ésszerűsítse és koordinálja a városban zajló kábítószer-fogyasztást megelőző tevékenységet, a prevencióra helyezi a hangsúlyt.
Segít az erőforrások mozgósításában, összehangolja a helyi szereplők tevékenységét, javaslatokat tesz az esetleges párhuzamosságok elkerülése érdekében.
Szakmai ajánlóként elősegíti az országos pályázatokon való részvételt, stratégiát dolgoz ki a kábítószer-probléma kezelésére.
A cél párbeszéd kezdeményezése, erősítése és kommunikációs színtér biztosítása a kábítószerügyben érdekelt és felelősséget viselő felek között – mondta végezetül a Letenye Médiának Farkas Szilárd a kisváros polgármestere, aki egyben a fórum elnöke és felelőse.