Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.04

Újraélesztő defibrillátort kapott a Letenye SE

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) defibrillátor beszerzésére vonatkozó pályázatot tett közzé 2019-ben.

A defibrillátor pályázat célja, hogy a speciális eszköz beszerzésének támogatásával az MLSZ hozzájáruljon ahhoz, hogy az önkormányzatok és a sportszervezetek, a játékosok és a bírók életvédelmét megfelelő minőségű eszközzel biztosíthassák.

ujraelesztes-defibrillator.jpg

(A Letenye SE defibrillátora és a tanfolyamok elvégzését igazoló okmányok)

Az MLSZ Alapszabályának 6. § (13) bekezdés d) pontjának rendelkezése szerint a G – H besorolású labdarúgó pályákon a 2020/21-es bajnoki évadtól kezdődően kötelező lesz újraélesztő készülék (defibrillátor) elhelyezése.

A fentiekre tekintettel a Letenye Sportegyesülettel közösen benyújtásra került a pályázat egy újraélesztő defibrillátor készülék beszerzésére. A készüléket nemcsak a letenyei labdarúgó meccseken, hanem a város területén is lehet használni újraélesztés esetén azon személyeknek, akik rendelkeznek a készülék használatára vonatkozó basic life support (BLS + AED) vizsgával.

Soós Ferenc LSE elnökkel együtt a közelmúltban Nagykanizsán végeztük el a szükséges életmentő és újraélesztő tanfolyamot, valamint a képzésen elsajátítottuk a készülék szakszerű használatára vonatkozó ismereteket, így jogosulttá váltunk a készülékkel támogatott újraélesztésre.

Köszönjük az MLSZ megyei igazgatóságának támogatását! - mondta holnapunknak Farkas Szilárd letenyei polgármester.