Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.27

Újra versklipet forgat a letenyei Horváth Bendegúz

Újra versklipet forgat Horváth Bendegúz. A Batthyány Lajos Gimnázium tehetséges versmondója idén is részt vesz a negyedik alkalommal meghirdetett Nemzeti VERSenyen, amelynek középdöntőjében hatvanhatan dolgoznak a továbbjutásért.

letenye-horvath-bendeguz-video-2019.jpg

A letenyei versmondó egyeneságon jutott be a IV. Nemzeti VERSeny középdöntőjébe. Ebben a fordulóban versklip vagy -film készítése a feladat.

Tegnap már külső helyszíneken vett fel jeleneteket a kisfilm operatőre és vágója, a szintén letenyei Jancsi László. A versklipben Bendegúz mellett a barátai, valamint Tislérné Tóth Zsuzsanna, a Batthyány-gimnázium igazgatóhelyettese látható. A csapat zöme már rutinos versklip-szereplő.

– A tavalyi videójában is segítettem. Szívesen vállaltam újra, mivel ismerem az édesanyját is, aki a volt matematika- és fizikatanárom. Szóval szívesen segítettem – mesélte Bársony Anna.

A cselekmény egy kamasz jellemfejlődését követi nyomon, Bendegúz szerint ez egy újfajta megközelítése lesz az általa választott klasszikus versnek.

– Ady Endrétől választottam az Új vizeken járok című verset. Nem pontosan a versről szól a klip, úgy találtuk ki édesanyámmal közösen, hogy egy picit elvontabb legyen. Remélem, hogy tetszeni fog a zsűrinek is, és megérti a mondanivalóját – mondta.

Horváth Bendegúz bízik abban, hogy versklipjével továbbjut a nagy gálára, és újra felléphet a zsűri előtt a Nemzeti Színházban. Az amúgy matematika-fizika tagozatos diák tavaly ezüst minősítéssel zárta a kétnapos szuperdöntőt.

(Forrás: Kanizsa Újság)